ŚLEDZIE MUSZTARDOWE

Zgadzam się, z określeniem, że do niektórych smaków trzeba po prostu dorosnąć. Żeby je poczuć w odpowiedni sposób, polubić, odkryć. Tak było i w moim przypadku. Bardzo dużo czasu zajęło mi odkrywanie smaku oliwek. Teraz je uwielbiam a kiedyś? Były po prostu nie do przełknięcia, podobnie było ze śledziami. Z gruntu odmawiałam ich spożywania uważając, że są pełne ości. Jak bardzo się myliłam. Teraz często eksperymentuję z tymi rybami tworząc różne sałatki, marynaty czy szybkie przekąski. Odkrywam śledzia na nowo!

Kolejny prosty przepis na pyszne śledzie które możesz bez obawy przetrzymywać kilka dni w lodówce lub podawać od razu na drugi dzień. Jest wart wypróbowania, lekko ostry smak zostaje w pamięci na długo.

DSC_0019 - Kopia

 

http://alesmaki.com.pl/?recipe=sledzie-musztardowe

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress