Post

Masło orzechowe z cynamonowymi rodzynkami

Przejdź do przepisu

3 składniki i 5 minut to wszystko, czego potrzebujesz, aby zrobić to nieodparte cynamonowe masło orzechowe z rodzynkami w domu.

Opowiedz mi o tym cynamonowym maśle orzechowym z rodzynkami (Cinnamon Raisin Swirl Peanut Butter)

  • Tekstura: To masło orzechowe jestkremowe i w większości gładkie. Ma miły mały wzrost tekstury z rodzynkami, które nie są solidne jak skała. Wszystko to jest bardzo łatwe do rozprowadzenia i łyżki.
  • Smak: Orzechowy, oczywiście, z miodowym i cynamonowym aromatem. Czy kiedykolwiek miałeś Peanut Butter & Company Cinnamon Raisin Peanut Butter? To jest jak domowej roboty wersja tego!
  • Łatwość: Proces jest bardzo prosty- do blendera i do lodówki. (Ok, kogo my oszukujemy? Do ust).
  • Czas: To domowe masło orzechowe zajmie Ci 5 minut góra.

Użyj blendera lub robota kuchennego

Aby przetworzyć orzeszki ziemne na gładką konsystencję, potrzebujesz czegoś o dużej mocy. My zazwyczaj używamy tego blendera/rozdrabniacza do robienia masła orzechowego w domu. Jeśli chodzi o rekomendację blendera, używamy i uwielbiamy Vitamix.

  • Uwaga: Bez względu na to, którego procesora lub blendera używasz, domowe masło orzechowe zawsze będzie nieco bardziej ziarniste niż komercyjnie przetworzone.

Użyj miodowych prażonych orzeszków ziemnych

Dlaczego te, a nie zwykłe orzeszki ziemne, pytasz? Cóż, to aromatyzowane masło orzechowe jest słodkie, więc będziesz potrzebować słodyczy z prażonych w miodzie orzeszków ziemnych. Zaufaj mi, z nich robi się najlepsze masło orzechowe.

Kilka uwag:

  • Zamiast prażonych w miodzie orzeszków ziemnych, możesz użyć suchych prażonych zwykłych orzeszków ziemnych i dodać 1 łyżkę miodu. Jeśli Twoje orzeszki ziemne są niesolone, dodaj szczyptę soli (lub do smaku).
  • Zainteresowany masłem migdałowym? Pokochasz to solone klonowe prażone masło migdałowe również.

Masło orzechowe cynamonowo-rodzynkowe dobrze komponuje się z..:

  1. banany pokrojone w plasterki + tostowy bajgiel
  2. plasterki jabłka
  3. pałeczki selera
  4. krakersy, ciastka ryżowe, precle
  5. chleb kanapkowy
  6. łyżka
  7. użyj w tych ciasteczkach śniadaniowych lub w tych bezmącznych ciasteczkach owsianych z masłem orzechowym
  8. na tym chlebku bananowym (!!)

Więcej domowej roboty polew i sosów

  • Pesto domowej roboty
  • sos żurawinowy
  • Bita śmietana
  • Czekoladowy Ganache
  • Lemon Curd
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Masło orzechowe z cynamonowymi rodzynkami

  • Autor: Sally
  • Czas przygotowania: 5 minut
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Całkowity czas: 5 minut
  • Wydajność: 1 i 1/2 szklanki
  • Kategoria: Przekąski
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

3 składniki i 5 minut to wszystko, czego potrzebujesz, aby zrobić w domu to wspaniałe masło orzechowe z cynamonowymi rodzynkami. Weź łyżkę.


Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki orzeszków ziemnych prażonych w miodzie*
  • 1/2 filiżanki rodzynek
  • 1 czubata łyżeczka mielonego cynamonu

Instrukcje

  1. Po pierwsze, upewnij się, że masz dobrej jakości robot kuchenny/blender. Zobacz moje sugestie powyżej.
  2. W robocie kuchennym, pulsacyjnie mieszaj orzeszki ziemne, aż staną się grubo posiekane i drobno zmielone. W razie potrzeby zatrzymaj się i zeskrob boki. Kontynuuj pulsowanie, aż orzeszki ziemne będą przypominać gęste i stosunkowo gładkie masło orzechowe. Zajmie to kilka prostych minut przetwarzania. Dodać rodzynki i cynamon i delikatnie pulsować kilka razy, aż do wymieszania.
  3. Spróbuj masła orzechowego i dodaj więcej cynamonu lub rodzynek, jeśli chcesz.
  4. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni.

Uwagi

  1. Orzeszki ziemne: Zamiast orzeszków ziemnych prażonych w miodzie, możesz użyć suchych prażonych zwykłych orzeszków ziemnych i dodać 1 łyżkę miodu przed rozpoczęciem przetwarzania. Jeśli twoje orzeszki ziemne są niesolone, dodaj szczyptę soli przed przetwarzaniem. (Lub dodaj do smaku).
  2. Olej: Możesz dodać 1 łyżkę oleju o neutralnym smaku (olej rzepakowy, olej arachidowy) podczas procesu mieszania, jeśli Twoje orzeszki się nie przetwarzają. Zazwyczaj miód prażone orzeszki ziemne mają trochę dodatkowego oleju w ich powłoki, co czyni je łatwe do przetwarzania. Ja nigdy nie dodaję oleju.

Słowa kluczowe: cynamonowe masło orzechowe z rodzynkami, cynamonowe masło orzechowe

Przepisy powiązane

  • Ciasteczka Snickers z masłem orzechowym
  • Najbardziej kremowy lukier z masła orzechowego
  • Sweethearts z masłem orzechowym
  • Chude Brownie z Masłem Orzechowym