Post

Czekoladowe ciasteczka z posypką S'more

Przejdź do przepisu

Miękkie i przypominające brownie czekoladowe ciasteczka karbowane, obtoczone w okruchach krakersów graham i zwieńczone roztopionymi piankami marshmallows.

Jutro wyjeżdżamy nad jezioro. Woohoo, tygodniowe wakacje!

Dom, który wynajęła rodzina Kevina jest ogromny. Ze stołem bilardowym, jacuzzi, grillem, ogromną kuchnią i paleniskiem. Na s'mores! Dużo i dużo s'mores do zrobienia. Jestem odpowiedzialny za przyniesienie wszystkich potrzebnych rzeczy (jesteście zaskoczeni?), i być może kupiłem trochę za dużo...

Czekaj. Czy istnieje coś takiego jak "za dużo" s'mores?!

Z s'mores na mojej głowie w tym tygodniu, kiedy pakowałam się nad jezioro, wiedziałam, że muszę stworzyć nowe ciasteczko przypominające ulubiony przysmak wszystkich ognisk. Masz czekoladowe ciasteczko, obtoczone w okruchach krakersów grahamowych i zwieńczone piankami marshmallows. S'more-rific.

Czy wiesz, że? W następną sobotę jest Narodowy Dzień S'mores!

I dzień po urodzinach Kevina. Najwyraźniej wychodzę za właściwego człowieka.

Zrobienie tych karbowanych ciasteczek jest właściwie całkiem proste. Użyłam mojego ulubionego przepisu na ciasteczka czekoladowe. Znacie ten, być może używaliście go już wcześniej w tym przepisie na ciasteczka, tym i tym! (<- musisz je zrobić!).

Ciasto na ciasteczka zrobione jest z typowych ciasteczkowych składników: mąki, masła, cukru, rozczynu, kakao w proszku i jajka. Mleko dodaję do ciasta ciasteczkowego na samym końcu, ponieważ bez niego ciasto jest dość gęste. Mleko pomaga również ciasteczkom rozprowadzić się w piekarniku.

Najważniejsza część tego przepisu na czekoladowe ciasteczka?

Musisz schłodzić ciasto na ciasteczka. Ciasto na ciasteczka jest bardzo lepkie. Im dłużej schłodzisz ciasto, tym mniej będzie się ono kleić - dzięki czemu będzie o wiele łatwiejsze w następnym kroku (wałkowanie!). Ja schładzałam swoje przez dokładnie 2 godziny.

I tu zaczyna się zabawa. Weź kulkę ciasta na ciasteczka, zwiń ją w rulon, a następnie obtocz w pokruszonych krakersach graham. Będziesz potrzebować tylko około 3-4 pełnych blach krakersów graham. Wrzuć je do blendera lub robota kuchennego i zmiel na okruchy.

Obtocz te kulki ciasta i obtocz je bardzo dobrze w krakersach graham.

Wspaniale!

Teraz, upiecz te ciasteczka. Piec je w piekarniku tylko około 11-12 minut. Ale, wyjmiesz je z piekarnika po 10 minutach. W tym czasie wciśniesz na wierzch kilka pianek marshmallows, a następnie włożysz je z powrotem do piekarnika na 1-2 dodatkowe minuty.

Ja przekroiłam miniaturowe marshmallows na pół i dodałam 3-4 sztuki na wierzch każdego ciasteczka.

Dodatkowe 1-2 minuty w piekarniku pozwolą marshmallows lekko się rozpuścić i przykleić do ciasteczek. A na wierzchu będą wyglądały wyjątkowo słodko. Czy jest coś lepszego niż słodkie pianki marshmallow?

Tak, na wierzchu ciasteczek s'more.

Uwielbiam to, jak słodkie okazały się te ciasteczka - spójrzcie na te wszystkie śliczne czekoladowe zmarszczki!

Kevin przyniósł kilka z tych ciasteczek do parku dla psów i rodzice przyjaciół Jude'a pokochali je! Powiedzieli, że wnętrze ciasteczek smakuje jak brownies. I wiecie co? Tak jest! Kruche, ciągnące się ciasteczka przypominające brownie z całym dobrodziejstwem s'more, które kochasz. Brownies, ciasteczka i s'mores w jednym. Jestem zakochana w tych ciasteczkach!

Dzisiejsze ciasteczka pozostają tak miękkie, nawet po pierwszym dniu. Nazywam to "testem miękkości" - w rzeczywistości pozostają miękkie przez 7 dni w Twoim słoiku z ciasteczkami. Ale uwierz mi, te karbowane ciasteczka nie wytrzymają tak długo! Nie będziesz w stanie poprzestać na jednym. Te *mogą* być nawet lepsze niż prawdziwe s'more...

Ostrzeżenie:

tylko dla miłośników s'more!

Śledź mnie na Instagramie i oznacz #sallysbakingaddiction, żebym mogła zobaczyć wszystkie przepisy SBA, które robisz.

Więcej przepisów na s'mores do pokochania:

  • S'mores cynamonowe bułeczki
  • Ciasteczka czekoladowe z kawałkami sera S'mores
  • Tosty z czekoladowymi ciasteczkami s'mores
  • Tarteletki z S'mores
  • Kremowe naleśniki z Nutellą
  • Babeczki z nadzieniem marshmallow z s'mores
  • Ciasto brownie z S'mores
  • Ciasteczka s'more cookie bars
  • 7 warstwowe batoniki z masłem orzechowym s'more
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Czekoladowe ciasteczka z karbowaną masą S'more

5 z 1 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 2 godziny, 15 minut
  • Czas gotowania: 12 minut
  • Całkowity czas: 3 godziny
  • Plon: 20-22 ciasteczka
  • Kategoria: Ciasteczka
  • Sposób przygotowania: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Miękkie, czekoladowe ciasteczka karbowane przypominające brownie, obtoczone w okruchach krakersów grahamowych i polane roztopionymi piankami marshmallows.


Składniki

  • 1 filiżanka (125g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
  • 2/3 szklanki (55g) niesłodzonego kakao w proszku
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona
  • 1/8 łyżeczki sól
  • 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1/2szklanki (100g) cukru granulowanego
  • 1/2filiżanki (100g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • 2 łyżki stołowe (30ml) mleka
  • 1/2filiżanki(50g) miniaturowych pianek marshmallows, przekrojonych na pół
  • 4 pełne arkusze krakersów graham, zmielone na drobne okruchy

Instrukcje

  1. W dużej misce wymieszamy mąkę, kakao w proszku, sodę i sól. Odstawimy na bok.
  2. Za pomocą miksera ręcznego lub stojącego z łopatką, w dużej misce na średnich obrotach ubijemy masło, cukier kryształ i brązowy cukier, aż powstanie kremowa masa, około 2-3 minut. Wbić jajko i dodać ekstrakt waniliowy. W razie potrzeby zeskrobać boki miski.
  3. Z mikserem pracującym na niskich obrotach, powoli dodawaj suche składniki do mokrych, aż do ich połączenia. Dodać mleko. Ciasto będzie ciężkie i klejące. Przykryj i schładzaj przez co najmniej 2 godziny, a nawet 3-4 dni.
  4. Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw na 10 minut, aby lekko zmiękło w temperaturze pokojowej. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem pergaminowym lub silikonową matą do pieczenia. Odłóż na bok.
  5. Wsyp okruchy krakersów graham do miski. Weź 1,5 łyżki schłodzonego ciasta i zwiń w kulkę. Obtocz każdą kulkę ciasta w okruchach krakersów grahamowych. Powtórz czynność z resztą ciasta. Piec przez 10 minut. Wyjmij z piekarnika i wciśnij 3-4 kawałki marshmallow na wierzch każdego ciasteczka. Wstaw z powrotem do piekarnika na kolejne 1-2 minuty. Wyjmij z piekarnika. Ciasteczka będą wyglądały na niedopieczone i bardzo miękkie. Pozostaw do ostygnięcia na blasze przez co najmniej 5 minut, a następnie przenieś na stojak do całkowitego ostygnięcia.
  6. Z podanych składników można zrobić 20-22 ciasteczka. Ciasteczka zachowują świeżość w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej do 7 dni.

Uwagi

  1. Koniecznie sprawdź moje 5 najważniejszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek, a także 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.

Przepisy powiązane

  • Ciasteczka czekoladowe z brązowym masłem toffi
  • Ciasteczka czekoladowe z masłem brązowym i toffi
  • Ciasteczka czekoladowe z masłem brązowym i toffi
  • Ciasteczka czekoladowe z masłem brązowym i toffi