Post

Domowe Trufle Czekoladowe Przepis

Przejdź do przepisu

Te domowe trufle czekoladowe

są wyjątkowo kremowe dzięki dodatkowi masła. Po wymieszaniu 4 składników, pozostaw masę do zastygnięcia w lodówce, a następnie uformuj z niej kulki. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem na domowe trufle i pomocnym video tutorialem poniżej!

Zrobienie domowych trufli czekoladowych nie może być łatwiejsze, a po obejrzeniu poniższego samouczka wideo, zgodzisz się z zachwytem! Domowej roboty trufle są idealnym, szybkim i łatwym przysmakiem na wakacje, a ja jestem tutaj, aby poprowadzić Cię wzdłuż. Odrzuć czekoladki w pudełku!

Miłośnicy czekolady, radujcie się. ????

Video: Trufle domowej roboty

Czekoladowe trufle są głęboko pobłażliwym czekoladowym przysmakiem wykonanym z czekolady i śmietany. Są to w zasadzie kulki czekoladowego ganache. I wspaniała wiadomość: brzmią one o wiele bardziej fancier niż są one do wykonania!

Tylko 2 składniki w Truflach Czekoladowych

Czekolada i ciężka śmietana to jedyne składniki domowych trufli czekoladowych. Jednak ja dodaję 2 dodatkowe składniki

dla tekstury i smaku. Te dodatki zamienią Twoje zwykłe trufle w NAJLEPSZE TRUFLE CZEKOLADOWE. I po napisaniu całej książki kucharskiej na temat trufli i przepisów na słodycze, wiem, że to fakt!
  1. Czekolada: 8 uncji czystej czekolady jest podstawą czekoladowych trufli. Nie należy używać wiórków czekoladowych, ponieważ nie będą one topić się do konsystencji trufli. Czysta czekolada jest sprzedawana w 4 uncji barów w alei do pieczenia. Użyj mlecznej czekolady dla słodszych trufli lub półsłodkiej/ciemnej czekolady dla wyjątkowo bogatych trufli. Jeśli używasz mlecznej czekolady, zmniejsz śmietanę do 1/2 filiżanki, ponieważ mleczna czekolada jest dużo bardziej miękka niż ciemna czekolada.
  2. Ciężka śmietana: Ciężka śmietana lub ciężka bita śmietana jest również podstawowym składnikiem. Nie używaj pół na pół lub jakiegokolwiek innego płynu, ponieważ trufle nie będą się dobrze trzymały. Zobacz komentarz do przepisu na alternatywę bez nabiału.
  3. Masło: 1 skąpa łyżka stołowa zmiękczonego masła przekształcić je w najbardziej kremowe trufle, jakie kiedykolwiek będziesz smakować. Nigdy nie wrócisz!
  4. Ekstrakt waniliowy: Czysty ekstrakt waniliowy dodaje wyjątkowy smak do czekoladowych trufli.

Przy tak niewielkiej ilości składników, przestrzeganie przepisu jest koniecznością. Po latach robienia słodyczy, stwierdzam, że stosunek 8 uncji czekolady do 2/3 szklanki śmietany

jest najbardziej korzystny. Trufle są zbyt twarde z mniejszą ilością płynu. Trzymaj się tego przepisu, aby odnieść sukces!

Jak zrobić trufle czekoladowe w 5 krokach

  1. Warm Cream: Ciepłą śmietanką polej posiekaną czekoladę.
  2. Nic nie robić: Przed mieszaniem, niech ciepły krem i czekolada siedzieć w misce na kilka minut. Nie dotykaj jej!
  3. Mieszaj: Mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
  4. Chłodzić: Schładzaj w lodówce, aż masa zastygnie, około 1-2 godzin.
  5. Roll: Zwiń w kulki i obtocz w polewach, takich jak posypki, kakao w proszku lub pokruszone orzechy. Można również zanurzyć trufle w roztopionej lub temperowane czekolady. Tutaj jest blog post i wideo pokazujące, jak zanurzyć trufle w czekoladzie. I mam dogłębne wyjaśnienie dla temperowanej czekolady w Sally's Candy Addiction, jeśli masz kopię.

Sytuacja lepka:

Są to trufle extra kremowe, które są najpyszniejszą odmianą. Wadą kremowych trufli jest to, że są one lepkie do rolki. Można nosić gumowe rękawiczki lub powlekania rąk w proszku kakao, ale tutaj jest mój # 1 sztuczka i to sprawia, że toczenia SO MUCH EASIER. Nabierz masę truflową na kopce na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. (Zdjęcie powyżej.) Odstaw do lodówki na 20-30 minut, aby kopce "wyschły". Po tym czasie będą się trochę mniej kleić do wałkowania. Możesz zobaczyć jak to robię w video tutorialu.

Rozwiązywanie problemów z truflami

Nawet jeśli jest tak mało składników i kroków, może się zdarzyć kilka wpadek. Pozwól, że pomogę Ci rozwiązać problem z przepisem na czekoladowe trufle.

  • Czekolada nie będzie się topić: Jednym z trików na udane trufle jest posiekanie czekolady na bardzo małe kawałki. Im drobniejsze kawałki czekolady, tym szybciej się topią. Dodatkowo, czekolada może nie stopić, ponieważ śmietana nie jest wystarczająco gorąca. Przed zalaniem czekolady upewnij się, że jest ciepła. Jeśli czekolada nadal się nie topi, umieść żaroodporną miskę nad garnkiem z 1 calową, gotującą się wodą i mieszaj, aż się rozpuści. Ja zwykle tak robię.
  • Ganache nie zgęstnieje: Upewnij się, że używasz czystej czekolady, a nie wiórków czekoladowych, oraz ciężkiej śmietany. Możesz również wlać masę do płytkiego naczynia, aby szybciej zgęstniała. I wreszcie, trzymać go w lodówce, aż do zgęstnienia.
  • Czekolada jest tłusta i oddziela się: Jeśli masa truflowa jest tłusta lub oddziela się, ciężka śmietana była zbyt gorąca.
  • Masa truflowajest zbyt lepka: Patrz "Lepka sytuacja" powyżej.
  • Rolowane trufle są zbyt suche dla polewy: Rozgnieć truflę między dłońmi i ponownie rozwałkuj, aby była wystarczająco lepka dla polew.

Przy okazji, jeśli uwielbiasz czekoladowe trufle, pokochasz te kulki z masłem orzechowym.

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Domowe Trufle Czekoladowe Przepis

4,8 z 95 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 2 godziny, 30 minut
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Całkowity czas: 2 godziny, 30 minut
  • Plon: 20-24 trufle
  • Kategoria: Desery
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Te domowe trufle czekoladowe są wyjątkowo kremowe dzięki dodatkowi masła. Po wymieszaniu składników razem, pozwól masie zastygnąć w lodówce, a następnie zwiń w kulki. Możesz obtoczyć je w ulubionych polewach i dodać wiele ciekawych smaków! Mieszanka robi się trochę lepka, więc odsyłam do moich wskazówek w powyższym wpisie na blogu.


Składniki

  • dwie 4-uncjowe tabliczki czekolady wysokiej jakości(226g), bardzo drobno posiekane*.
  • 2/3 szklanki (160ml) gęstej śmietany*.
  • opcjonalnie: 1 łyżka stołowa niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • opcjonalnie: 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii
  • dodatki: niesłodzone kakao w proszku, posypki, pokruszone orzechy, roztopiona lub temperowana czekolada

Instrukcje

  1. Umieść czekoladę w żaroodpornej misce. Odłożymy na bok.
  2. Śmietankę podgrzejemy na wolnym ogniu. Można ją podgrzać na kuchence lub w mikrofalówce.
  3. Do czekolady dodamy masło, jeśli używamy i równomiernie zalejemy śmietaną. Pozostaw ciepłą śmietankę i czekoladę na 5 minut. Dodaj ekstrakt waniliowy i mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Umieść kawałek folii plastikowej bezpośrednio na powierzchni (aby uniknąć skraplania) i odstaw do lodówki na 1-2 godziny. Wskazówka: Wlej do płaskiego płytkiego naczynia, takiego jak forma do pieczenia 8×8 cali, aby masa równomiernie i szybko zastygła.
  4. Nabierz masę truflową na 2 kopce wielkości łyżeczki do herbaty. Łyżka do ciasteczek jest idealna. Dla większych trufli, 1 łyżka stołowa wielkości kopca. Obtocz każdą z nich w kulki. To się trochę klei, więc zobacz moje wskazówki powyżej.
  5. Obtocz każdą w polewach, jeśli chcesz. Trufle smakują najlepiej w temperaturze pokojowej!
  6. Przykryj szczelnie i przechowuj trufle w temperaturze pokojowej przez 3-4 dni lub w lodówce do 2 tygodni.

Uwagi

  1. Instrukcja zamrażania: Dla dłuższego przechowywania, zamrozić do 3 miesięcy z lub bez dodatków. Rozmrażać w lodówce, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej, jeśli chcesz, przed smakiem.
  2. Make Ahead Instrukcje: Przygotuj mieszankę trufli przez krok 3. Mieszanina musi schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny lub do 3 dni. Jeśli chłodzenie na dłużej niż 4ish godzin, niech mieszanina siedzieć na blacie przez kilka minut, aby zmięknąć do gałki - konsystencji.
  3. Czekolada: Użyj czystej czekolady, rodzaj sprzedawany w 4 uncji barów w alei do pieczenia. Nie należy używać wiórków czekoladowych. Im wyższa jakość czekolady można kupić, tym lepiej trufle będzie smakować. Ja uwielbiam marki Baker's lub Ghirardelli. Jeśli chcesz się rozpieścić, Scharffen Berger jest wyjątkowa! Półsłodka lub ciemna czekolada sprawi, że trufle będą bardzo intensywnie czekoladowe, a mleczna czekolada da słodsze trufle. Jeśli używasz mlecznej czekolady, zmniejsz ilość śmietanki do 1/2 filiżanki, ponieważ mleczna czekolada jest dużo bardziej miękka niż ciemna. Nie używaj białej czekolady w tym przepisie, ponieważ jest ona zbyt rzadka. Tutaj znajdziesz przepis na trufle z białej czekolady, które możesz użyć zamiast niej. Można pominąć aromat limonki.
  4. Ciężka śmietana: Ciężka śmietana lub ciężka bita śmietana jest tylko płyn, który będzie topić czekoladę do odpowiedniej konsystencji trufli. Nie używaj pół na pół lub mleka. Tylko non-dairy substytut jest w puszce pełnotłuste mleko kokosowe (nie rodzaj lodówki). Wstrząsnąć go i używać w przepisie, jak byś ciężkiej śmietany.
  5. Masło i ekstrakt waniliowy: Oba są opcjonalne, ale masło sprawia, że trufle extra kremowy i ekstrakt waniliowy dodaje wspaniały smak.
  6. Smaki: Zamiast ekstraktu waniliowego, użyj 1/2 łyżeczki maliny, kokos, pomarańcza, mięta pieprzowa, lub ekstrakt truskawkowy. Możesz też zrezygnować z ekstraktu i dodać 1-2 łyżki ulubionego likieru. Mam również orzech laskowy trufle i klucz limonka trufle przepisy zbyt!
  7. Podwojone/Połowione: Przepis może być łatwo zmniejszony o połowę, ale nie polecam podwajania. Zamiast tego, zrobić 2 oddzielne partie.

Powiązane Przepisy

  • Trufle z sernika truskawkowego z 5 składników
  • Trufle z ciemnej czekolady i mięty pieprzowej
  • Zdrowe trufle z ciemnej czekolady z migdałami
  • Trufle czekoladowe z orzechami laskowymi