Post

Babeczki czekoladowe z lukrem z Nutelli

Przejdź do przepisu

Super wilgotne i bogate babeczki czekoladowe domowej roboty przełożone kremowym lukrem z Nutelli.

No, no, no. Co my tu mamy? Czy ogromna gałka Nutelli wpadła do mojego kremu? O tak.

I cóż, rezultat jest o wiele lepszy niż "smaczny". W rzeczywistości, słowo "pyszny" nie oddaje nawet sprawiedliwości temu lukrowi z Nutelli. Jest to, zdecydowanie, najlepszy lukier na całym świecie. Najbardziej kremowy, najbardziej Nutellowy (wymyśliłam dziś nowe słowo) i najbardziej miękki lukier, jaki kiedykolwiek istniał.

Przedstawiłam Wam już przepis na domowe babeczki czekoladowe. Jeśli jesteś nowy w tych okolicach, nie chcesz przegapić tego posta. Babeczki są bardzo proste do zrobienia z łatwych i wygodnych składników. Są wilgotne i mają intensywny czekoladowy smak. Uważaj, aby nie przesadzić z ich pieczeniem, ponieważ szybko wyschną.

Do dzisiejszych babeczek użyłam tego samego przepisu na babeczki czekoladowe. Czekoladowa babeczka + lukier z Nutelli. Czekolada na wierzchu czekolady!

Czy ten lukier nie wygląda jak puszysty mus czekoladowy? No właśnie, tak też smakuje. Uwielbiam go tak bardzo, że mam dla niego zupełnie osobny post. Użyj tego nutella frosting na wszystko i wszystko, w tym babeczki waniliowe i ciasto kokosowe, zbyt!

Nutella Buttercream Frosting Składniki

  1. Niesolone masło: Tutaj zacznij od masła o temperaturze pokojowej. Pamiętaj, że temperatura pokojowa masła jest chłodniejszy niż myślisz. Jeśli masło jest zbyt ciepłe, lukru Nutella będzie smak tłuste.
  2. Cukier puder: Cukier puder jest większość tego lukru, słodząc go i wiążąc składniki razem.
  3. Nutella: Czekoladowe smarowidło z orzechów laskowych jest tutaj prawdziwym maszynką do robienia pieniędzy! Wskazówka: jeśli nie używasz świeżego słoika, Nutella może stać się nieco gęsta i zbita. Daj mu dobre mieszać przed pomiaru i stosowania w tym przepisie.
  4. Śmietana lub mleko: Płyn rozrzedza i dodaje kremowości do lukru. Możesz użyć ciężkiej śmietany lub mleka, nabiału lub bez nabiału. Wolę ciężką śmietanę dla dodatkowej tekstury kremowej.
  5. Ekstrakt waniliowy i sól: Oba dodają niesamowitego smaku.

Frost babeczki jakkolwiek chcesz. Ja lubię nakładać lukier ładnie i wysoko. Lubię lukrować babeczki, a nie na odwrót. I myślę, że wielu z was się ze mną zgadza. ???? Udekoruj wszelkiego rodzaju smakołykami! Ja użyłam M&Msów, ale mam wrażenie, że Reese's Pieces, posiekane orzechy laskowe, wiórki kokosowe lub wiórki z masła orzechowego byłyby wspaniałymi dodatkami do babeczek.

Czego tu nie kochać?

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Babeczki czekoladowe z kremowym lukrem z Nutelli

5 z 1 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 20 minut
  • Czas gotowania: 18 minut
  • Całkowity czas: 3 godziny
  • Plon: 14 babeczek
  • Kategoria: Babeczki
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Super wilgotne i bogate domowe babeczki czekoladowe z kremowym lukrem z Nutelli.


Składniki

Babeczki czekoladowe

  • 1 filiżanka (240ml) wody
  • 1/2 filiżanki(41g) niesłodzonego kakao w proszku
  • 1 i 1/3 szklanki (166g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sól
  • 1/2 szklanki (115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1 fil iżanka (200g) granulowanego cukru
  • 2 duże jajka
  • 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy

Kremowy lukier z Nutelli

  • 1 filiżanka(230g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 4 filiżanki (460g) cukru pudru
  • 3/4 filiżanki (225g) Nutelli
  • 1/3 szklanki (80ml) gęstej śmietany lub mleka pełnego
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • szczypta soli
  • opcjonalnie: dekoracyjne cukierki

Instrukcje

  1. Przygotować babeczki: Rozgrzej piekarnik do 375°F (191°C). Wyłożyć 14 foremek do muffinów.
  2. W małym rondelku zagotować wodę na dużym ogniu. Wsypać niesłodzone kakao w proszku do średniej wielkości miski i wymieszać z wrzącą wodą do uzyskania gładkiej masy. Pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, umieszczając w lodówce, gdy będziesz przygotowywać pozostałe składniki.
  3. Ubij razem mąkę, proszek do pieczenia i sól w średniej wielkości misce. Odstaw na bok.
  4. W dużej misce, używając elektrycznego miksera lub miksera stojącego, wymieszaj zmiękczone masło z cukrem, aż będzie lekkie i puszyste. Dodawać jajka, po jednym na raz, ubijając do uzyskania gładkiej masy. W razie potrzeby zeskrobać boki miski. Wmieszać ekstrakt waniliowy. Powoli dodać mąkę i ubijać tylko do momentu *jak* połączenia. Stałym strumieniem dodawać ostudzoną mieszankę kakaową i mieszać do uzyskania gładkiej masy.
  5. Wypełnić każdą formę do muffinów ciastem do 3/4 wysokości. Piecz przez 16-19 minut, obserwując je, aby uniknąć nawet najmniejszego przypalenia (co spowoduje, że babeczki będą suche). Moim babeczkom wystarczyło 17 minut, a wykałaczka włożona w środek wyszła czysta. Wyjmij z piekarnika i umieść na drucianym stojaku, aby ostygły przed lukrowaniem.
  6. Przygotuj lukier: W dużej misce za pomocą ręcznego lub stojącego miksera wyposażonego w przystawkę z łopatkami, ubij masło na średniej prędkości, aż będzie gładkie, około 2 minuty. Zatrzymaj mikser i dodaj cukier puder, Nutellę, śmietanę i ekstrakt waniliowy. Ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund, a następnie zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i ubijaj przez 2 pełne minuty. Dodaj do 1/2 szklanki więcej cukru pudru, jeśli lukier jest zbyt rzadki lub kolejną łyżkę śmietany, jeśli lukier jest zbyt gęsty. Dodaj szczyptę soli, jeśli lukier jest zbyt słodki. (Ja zawsze dodaję 1/8 łyżeczki soli).
  7. Schłodzone babeczki polukrować za pomocą końcówki do dekoracji, noża lub szpatułki do lukru. Ja użyłam okrągłej końcówki Wilton #12. Udekoruj cukierkami, jeśli chcesz.
  8. Podawaj natychmiast. Resztki babeczek przechowywać w lodówce do 5 dni.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania: Zwykłe babeczki można przygotować z wyprzedzeniem 1 dzień, przykryć i przechowywać w lodówce przez noc. Polewa może być również przygotowana z jednodniowym wyprzedzeniem, przykryta i przechowywana w lodówce do czasu, aż będzie gotowa do użycia. Doprowadź babeczki i krem maślany do temperatury pokojowej przed polaniem lukrem. Zamrażaj babeczki z lukrem lub bez lukru przez okres do 2-3 miesięcy. Rozmrażaj przez noc w lodówce.
  2. Zanim zaczniesz, sprawdź moje 10 wskazówek jak upiec NAJLEPSZE babeczki!

Słowa kluczowe: czekoladowe babeczki z nutellą

Zobacz wszystkie przepisy na Nutellę.

Zobacz wszystkie przepisy na babeczki.

Przepisy powiązane

  • Babeczki z białą czekoladą
  • Babeczki czekoladowe z lukrem malinowym
  • Babeczki Funfetti z lukrem z mlecznej czekolady
  • Babeczki czekoladowe z lukrem z solonego karmelu