Post

Babeczki pistacjowe z lukrem truskawkowym

Przejdź do przepisu

Te babeczki pistacjowe z truskawkowym lukrem są jednym z moich ulubionych przepisów, które robię, gdy potrzebuję nieco unikalnego smaku babeczek. Zawsze są hitem! Czytelnikom spodobało się przekształcenie tego ciasta na babeczki w 6-calowe ciastorównież. Maślane i gładkie, pistacje doskonale łączą się z migdałami i wanilią - oba te smaki są obecne w tych miękkich i puszystych babeczkach.

Jedna z czytelniczek, Katie, mówi: "Połączenie truskawek i pistacji jest genialne. Robiłam je dwa lata z rzędu na urodziny mojego męża i są to moje ulubione babeczki!"

Pistacje to niedoceniany smak w świecie deserów. Z pewnością są pyszne otwarte i jedzone same, ale jeszcze lepsze są, gdy błyszczą jako główny smak w lodach. Albo w torcie pistacjowym. Albo w ciasteczkach! Albo, co najlepsze, babeczek. Przy okazji, czy wiesz, że lody pistacjowe są zazwyczaj aromatyzowane ekstraktem z migdałów? Uzupełnia on smak pistacji.

Opowiedz mi o tych babeczkach pistacjowych

  • Smak: Smak pistacji nie jest silny, a to dlatego, że polegamy na rzeczywistych orzechów, a nie sztuczny smak pistacji. Można oczywiście dodać sztuczny smak, jeśli chcesz, ale kochamy lekki pistacjowy, pyszne migdały i silny balans waniliowy smak w przepisie, jak napisano poniżej. Dodaj intensywność smaku truskawek, a Twoje kubki smakowe będą Ci wdzięczne!
  • Tekstura: Użyliśmy naszych idealnych babeczek waniliowych jako punkt wyjścia dla tego przepisu, więc już wiesz, że będą one wyjątkowo miękkie. Dodajemy mielone pistacje do ciasta, ale nie denerwuj się o tej teksturze - kawałki pistacji stają się ultra miękkie wewnątrz babeczki po upieczeniu. Dodatkowo, kawałki pistacji są małe, więc nie poczujesz ich smaku, a jedynie ich nieskazitelny aromat.
  • Łatwość: To jest podstawowy przepis na babeczki - ubij suche składniki, ubij cukier, masło, białka i ekstrakty. Dodatkowym krokiem będzie tutaj przetwarzanie orzechów pistacjowych, co zajmuje kilka sekund. To samo odnosi się do lukru, gdzie trzeba będzie tylko pulpy liofilizowane truskawki pierwszy.

Wybór właściwych składników

  • Najlepsze orzechy: Aby uzyskać wysokiej jakości smak pistacji, użyjmy wysokiej jakości niesolonych orzechów. Wszyscy wiemy, że Diamond of California oferuje najlepsze orzechy do pieczenia na tej planecie-> oni rządzą w dziale wypieków! Zmielimy łuskane, niesolone pistacje na drobne okruchy i wsypiemy bezpośrednio do ciasta na waniliowe babeczki migdałowe. W ten sposób zaczynamy ciasteczka pistacjoweteż. Będzie trochę proszku pistacjowego ukrytego w tych wszystkich małych kawałkach pistacji i to jest w porządku! Dodaj go do ciasta. Dlaczego niesolone orzechy? Ponieważ w ten sposób możesz kontrolować poziom soli w babeczce.
  • Odpowiednia mąka. Mąka tortowa pomaga obiec wyjątkowo miękki i ciastowaty miękisz. Używamy jej w wielu przepisach na ciasta ponieważ sprawia, że wszystko jest lekkie i zwiewne. Jeśli nie możesz jej znaleźć, użyj tego prostego zamiennika mąki tortowej.
  • 3 białka jaj + kwaśna śmietana. Te dwa składniki idą w parze z mąką tortową, aby dodać pysznej puszystej tekstury. Obiecujemy, że nigdy nie próbowałeś takiej babeczki, a mąka tortowa, białka jaj i śmietana - twoje trzy składniki mocy - są tego przyczyną. Jeśli jesteś ciekawy, przeczytaj nasz post o babeczkach waniliowych w którym dowiesz się, co dokładnie robi każdy z tych składników i dlaczego są tak ważne!

Kremowy lukier truskawkowy

Ta kolorowa babeczka ma jeden z naszych ulubionych lukrów na świecie: truskawkowy lukrowany krem maślany. Jest on zrobiony z pyłu truskawkowego, czyli liofilizowanych truskawek zmielonych na proszek. To jest niesamowite!

  • Jeśli nie jesteś do truskawek, kremowy serowy lukier też będzie świetny.

Wiedziałam, że ten truskawkowy lukier będzie idealny do tych pistacjowych babeczek, ponieważ do orzechów i tak potrzebny jest robot kuchenny. Powodem, dla którego użyjemy liofilizowanych truskawek w tym truskawkowym lukrze jest to, że zapewniają one najbardziej intensywny (i naturalny) truskawkowy smak, a jednocześnie nie psują tekstury właściwego lukru. Prawdziwe truskawki mogą doprowadzić do zsiadania się twojego pięknego lukru. Gdzie można kupić liofilizowane truskawki? Zawsze znajdujemy je w dużych sklepach spożywczych w dziale z suszonymi owocami lub możesz spróbować w Target, Trader Joe's, lub online tutaj lub tutaj.

Końcówka do pipetowania. Babeczki na zdjęciu są udekorowane przy użyciu tej końcówki: Ateco #849. Wszystko, co robisz, to zaczynasz w środku babeczki, wywierasz nacisk, aby wycisnąć lukier i powoli podnosisz prosto do góry. Nie ma wirowania wokół babeczki - po prostu zacznij od środka i wyciśnij lukier podnosząc końcówkę z babeczki. Zajmuje to 2 sekundy na babeczkę i jest świetne dla początkujących! Oto nasz tutorial z końcówkami do dekorowania i wideo, jeśli potrzebujesz trochę wizualizacji.

Więcej zabawnych smaków babeczek

  • Babeczki Margarita
  • Babeczki Hi-Hat z masłem orzechowym
  • Babeczki S'mores
  • Babeczki Chai Latter Cupcakes
  • Babeczki Snickerdoodle
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagram ikonainstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Babeczki pistacjowe z lukrem truskawkowym

5 z 18 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 25 minut
  • Czas gotowania: 20 minut
  • Całkowity czas: 3 godziny
  • Plon: 15-16 babeczek
  • Kategoria: Babeczki
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Te miękkie i puszyste babeczki pistacjowe z kremowym lukrem truskawkowym mają najwspanialszy słodki, świeży i orzechowy smak!


Składniki

  • 1 filiżanka niesolonych, łuskanych pistacji (bez łupin)
  • 1 i 3/4 szklanki (207g) mąki tortowej*(łyżka i wyrównana)
  • 3/4 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soda oczyszczona
  • 1/4 łyżeczki sól
  • 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1 fil iżanka (200g) granulowanego cukru
  • 3 duże białka jaj, w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 3/4 łyżeczki czysty ekstrakt migdałowy
  • 1/2 szklanki(120g) pełnotłustej kwaśnej śmietany o temperaturze pokojowej*.
  • 1/2szklanki (120ml) pełnotłustego mleka w temperaturze pokojowej*.
  • opcjonalnie: 1 mała kropla zielonego barwnika spożywczego*.

Truskawkowy lukier

  • 1 filiżanka (około 25g) liofilizowanych truskawek
  • 1 fil iżanka(235g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 4 filiżanki (480g) cukru pudru
  • 3 łyżki stołowe (45ml) gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • sól, do smaku
  • opcjonalnie do przybrania: świeże plasterki truskawek

Instrukcje

  1. Pistacje zmielimy w robocie kuchennym na drobne okruchy. Zobacz na zdjęciu powyżej. Odłożymy na bok.
  2. Rozgrzać piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż foremkę do muffinów z 12 kubkami foremkami do babeczek. Drugą foremkę wyłóż 4 foremkami - z tego przepisu wychodzi około 16 babeczek. Odstaw na bok.
  3. Przygotuj babeczki: Ubij razem mąkę tortową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i 3/4 szklanki okruchów pistacji. Pozostałą część okruchów pistacji zachowaj do dekoracji.
  4. Używając miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w łopatkę, ubij masło na wysokich obrotach, aż będzie gładkie i kremowe - około 1 minuty. Dodaj cukier i ubijaj na wysokich obrotach przez 2 minuty, aż powstanie kremowa masa. Zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką, jeśli trzeba. Dodaj pianę z białek, ekstrakt waniliowy i ekstrakt migdałowy. Ubijać na średnio-wysokiej prędkości do połączenia, a następnie wlać kwaśną śmietanę. W razie potrzeby, zeskrobać boki i dno miski. Z mikserem na niskich obrotach, dodać suche składniki, aż do ich połączenia. Wciąż mieszając na niskich obrotach, powoli wlewaj mleko, aż do połączenia. Nie przesadzaj z mieszaniem. Być może będziesz musiał ubijać wszystko ręcznie, aby upewnić się, że na dnie miski nie ma grudek. Ciasto będzie lekko gęste.
  5. Wlej/wypełnij łyżką ciasto do foremek - napełnij je tylko w 2/3, aby uniknąć rozlewania się po bokach. Piecz przez 19-22 minuty, lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Dla około 30 mini babeczek, piecz przez około 11-13 minut, w tej samej temperaturze piekarnika. Pozostaw babeczki do całkowitego ostygnięcia przed polaniem lukrem.
  6. Przygotuj lukier: Używając blendera lub robota kuchennego, przetwórz liofilizowane truskawki na pudrowe okruchy. Powinno być ich około 1/2 szklanki. W dużej misce za pomocą miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w łopatkę lub trzepaczkę, ubij masło na średnich obrotach, aż będzie kremowe, około 2 minut. Dodaj cukier puder, proszek truskawkowy, śmietanę i wanilię. Ubijać na niskich obrotach przez 30 sekund, następnie przełączyć na wysokie obroty i ubijać przez 2 minuty. Doprawić do smaku. Dodaj szczyptę soli jeśli lukier jest zbyt słodki.
  7. Ostudzone babeczki polukrować i udekorować pozostałymi okruchami pistacji i plasterkami truskawek. Użyłam zamkniętej końcówki gwiazdkowej Ateco #849.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania: Babeczki można przygotować z wyprzedzeniem 1 dzień, przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej. Lukier może być również przygotowany z jednodniowym wyprzedzeniem, przykryty i przechowywany w lodówce do czasu, aż będzie gotowy do użycia. Resztki babeczek przechowywane są w lodówce pod przykryciem przez 3 dni. Rozmrożone lub nie rozmrożone babeczki można zamrozić do 2-3 miesięcy. Rozmrażaj przez noc w lodówce.
  2. Narzędzia specjalne: KitchenAid Stand Mixer | 5qt Tilt-Head Glass Mixing Bowl | KitchenAid Hand Mixer | Ninja Master Prep Professional Blender | Trader Joe's Freeze Dried Strawberries | Mother Earth Freeze Dried Strawberries | Szpatułka | Cupcake Pan | Paper Cupcake Liners | 16-calowe Frosting Bags | Closed Star Frosting Tip.
  3. Mąka tortowa: Jeśli nie możesz dostać w swoje ręce mąki tortowej, możesz zrobić ten domowy substytut mąki tortowej. Proponuję zrobić to dwa razy, mieszając wszystko w jednej misce, a następnie usuwając 1/4 szklanki, ponieważ potrzebujesz 1 i 3/4 szklanki w tym przepisie.
  4. Pełne mleko i kwaśna śmietana: Zdecydowanie zalecane dla najlepszego smaku i tekstury! Pełny tłuszcz zwykły jogurt będzie działać zamiast, choć babeczki mogą nie być tak lekkie. To samo odnosi się do mleka o niższej zawartości tłuszczu.
  5. Barwnik spożywczy: Podczas gdy pistacjowe okruchy zabarwiają ciasto na jasnozielony kolor, dodałam 1 *bardzo małą* kroplę zielonego barwnika spożywczego, aby pomóc rozjaśnić zielony kolor. Jest to całkowicie opcjonalne!
  6. Koniecznie sprawdź moje 10 wskazówek jak upiec NAJLEPSZE babeczki zanim zaczniesz!

Słowa kluczowe: babeczki pistacjowe, truskawkowy lukier, babeczki

Przepisy powiązane

  • Babeczki truskawkowe z truskawkowym kremem
  • Babeczki czekoladowe z lukrem z Nutelli
  • Kremowy lukier truskawkowy
  • Babeczki czekoladowe z lukrem malinowym