Post

Chude Brownie z Masłem Orzechowym

Przejdź do przepisu

Chudsza opcja na brownies z masłem orzechowym. Super puszyste brownies zrobione bez białej mąki, masła i oleju!

O mój Boże. Czy mam dla was dzisiaj coś pysznego?

Szczerze mówiąc, myślę, że śnię, bo dziś nie tylko przynoszę wam najbardziej puszyste, najbogatsze, najbardziej miękkie, najgrzeczniejsze brownie, jakie kiedykolwiek jadłam, ale przynoszę wam puszyste, bogate, miękkie, ciągnące się i CHUDE brownie wymieszane z moją jedyną prawdziwą miłością (przepraszam, Kevin): masłem orzechowym.

Skinny i brownie w tym samym tytule jest nieco ironiczne, ale mówię wam przyjaciele ... nie jesteś sen.

Ponieważ zaczynam trenować do półmaratonu w Baltimore, który odbędzie się za 4 miesiące (ktoś jeszcze biegnie? zostańmy przyjaciółmi), wiedziałem, że potrzebuję małego przysmaku, który doda mi energii. Najlepiej coś o smaku grzesznie czekoladowym i z masłem orzechowym, bo, cóż... czemu nie.

Większość przepisów na brownie wymaga dużej ilości masła lub oleju, białej mąki, nadmiernej ilości cukru i 3+ jajek. Stąd, ich cudownie dekadencki + bogaty smak. Te chude brownies, jednak połączyć znacznie zdrowsze alternatywy, dzięki czemu te brownies wystarczająco dobre, aby zadzwonić śniadanie. Zamiast zapychania brownies z masłem i olejem, co nieuchronnie spowolniłoby mnie i miałem uczucie letargu, załadowałem ciasto brownie z niską tłuszczu wanilii greek jogurt. To daje te brownies, że niewiarygodne wilgotne i fudgy smak, który uwielbiam w moich ulubionych nie-so-zdrowe brownies czekolady.

W rzeczywistości, te brownies są tak bogate i krówki, że ktoś nawet powiedział mi, że smakują jak prosto czekolada / masło orzechowe FUDGE! Nie mogę nawet uwierzyć, że nie ma oleju, masła, lub mąki te.

Oprócz niskotłuszczowego jogurtu greckiego, użyłam bogatych w błonnik, pełnoziarnistych płatków owsianych zamiast białej mąki - pełnoziarniste węglowodany to doskonały sposób na rozpoczęcie dnia i/lub zasilenie treningu! Przepis wymaga tylko 1/2 szklanki płatków owsianych, które zmielone są na mąkę. Krówkowatość brownie jest bezpośrednio związana z ilością mąki w przepisie. I z tylko 1/2 filiżanki zmielonego owsa w całym przepisie, można sobie wyobrazić gęstość i krówkowatość tych maleństw!

W moim przepisie jest biały cukier, ale możesz spokojnie użyć 1/2 szklanki miodu zamiast niego. Niektórzy czytelnicy użyli nawet Truvii, mieszanki 1/2 szklanki brązowego cukru i 1/4 szklanki miodu, lub nawet 1/2 szklanki cukru i 1/2 szklanki daktyli zamiast 1 szklanki białego cukru. Ja użyłam zamiast tego cukru kokosowego, który też działa cudownie. Bez względu na to, jak zdecydujesz się je osłodzić, spróbuj ciasta, aby upewnić się, że jest wystarczająco słodkie.

I aby umieścić te brownies całkowicie nad szczytem, rzuciłem się w THICK masła orzechowego swirl, ponieważ głęboko wierzę, że nie ma nic lepszego na tym świecie niż czekolada i masło orzechowe. Masło orzechowe jest pełne zdrowych tłuszczów i białka ... idealne dla lśniących włosów, świecącą skórę, i utrzymuje mięśnie workin'!

Więc dzisiaj, oto twój przepis na to, co może być NAJLEPSZY brownie kiedykolwiek smak. I brownie można rzeczywiście czuć się dobrze o jedzeniu!

Zobacz więcej moich zdrowych przepisów.

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Chude Brownie z masłem orzechowym

4.8 z 5 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 10 minut
  • Całkowity czas: 3 godziny, 10 minut
  • Wydajność: 12-16 brownies
  • Kategoria: Brownies
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Chudsza opcja na brownies z masłem orzechowym. Super puszyste brownies zrobione bez białej mąki, masła i oleju!


Składniki

  • 3/4 kubka(185g) kremowego masła orzechowego*.
  • 6 uncji niskotłuszczowego lub beztłuszczowego zwykłego lub waniliowego jogurtu greckiego
  • 1/4 fil iżanki (60ml) mleka (ja lubię używać niesłodzonego mleka migdałowego)
  • 1 duże jajko (lub 2 białka)
  • 1/4 łyżeczki sól
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 1 filiżanka (200g) granulowanego cukru lub cukru kokosowego (patrz uwaga powyżej w poście o zamiennikach)
  • 1/2 szklanki (41g) niesłodzonego naturalnego lub holenderskiego kakao w proszku
  • 1/2filiżanki (40g) staromodnych płatków owsianych*.

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Spryskać patelnię o wymiarach 8×8 cali nieprzywierającym sprayem do gotowania. Odstawić na bok.
  2. Umieść wszystkie składniki oprócz masła orzechowego w blenderze lub robocie kuchennym. (Tak, blender!) Dla łatwiejszego mieszania, umieścić płynne składniki w blenderze jako pierwsze. Miksuj, aż mieszanka będzie gładka, a owies zmielony. Będziesz musiał zatrzymać blender i zeskrobać boki kilka razy.
  3. Wlej ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia. Ciasto będzie rzadkie. Podgrzewaj masło orzechowe w mikrofalówce przez około 30 sekund. Roztopione masło orzechowe upuszczaj łyżką na ciasto, delikatnie mieszając nożem, aby uzyskać efekt marmurkowy. (Staraj się nie przesadzić z mieszaniem!)
  4. Piecz przez 20-25 minut lub do momentu, aż brownies zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Brownie będzie bardzo puszyste, więc poczekaj aż całkowicie ostygnie - ja włożyłam swoje do lodówki na 2 godziny, co pozwoliło na łatwe krojenie. Pokrój na kwadraty i ciesz się!

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania: Brownie pozostają świeże w temperaturze pokojowej przez 2 dni, a następnie można je przechowywać w lodówce do 5 dni. Brownie zamrażać dobrze do 2-3 miesięcy.
  2. Masło orzechowe: Nie używaj naturalnego, rzadkiego masła orzechowego lub sproszkowanego "masła orzechowego".
  3. Owies: Upewnij się, że owies jest certyfikowany gluten free, jeśli nietolerancja glutenu.
  4. Odżywianie: Ciekawy o faktach żywieniowych? Odwiedź stronę internetową liczenia kalorii z konkretnych składników / marek, aby określić!
  5. Zaadaptowane z Dashing Dish.

Powiązane Przepisy

  • Brownie z masłem orzechowym
  • Brownie z chrupiącym masłem orzechowym
  • Brownie nadziewane masłem orzechowym
  • Brownie czekoladowe z precli z masłem orzechowym