Post

Ciasteczka czekoladowe w środku

Przejdź do przepisu

Te ciasteczka z kawałkami czekolady

łączą w sobie bogatą i puszystą bazę z czekoladowych ciasteczek, super miękkie i podobne do brownie środki, chrupiące brzegi i słodkie kawałki białej czekolady. Łatwe do zrobienia, to mój podstawowy przepis na czekoladowe ciasteczka. Są tak samo uwielbiane jak moje kruche ciasteczka z kawałkami czekolady i tak samo bogate jak moje domowe brownies.

Witam i zapraszam z powrotem do 2013 roku, kiedy to pierwotnie opublikowałam ten przepis. Teraz z zaktualizowanymi zdjęciami, jaśniejszymi instrukcjami i pomocnymi wskazówkami dotyczącymi sukcesu, nie ma wymówki, aby nie spróbować JEDYNEGO przepisu na ciasteczka czekoladowe, którego potrzebujesz.

Wow, to jest dość oświadczenie.

W ciągu ostatnich kilku lat, te inside out chocolate chip cookies wspięły się na szczyt mojej listy najbardziej lubianych przepisów na ciasteczka. Wraz z ciasteczkami z kawałkami czekolady, ciasteczkami z cukrem pudrem i ciasteczkami z rodzynkami owsianymi, ta lista jest złotym standardem przepisów na ciasteczka do wypróbowania.

  • Poświęciłam cały post moim 4 podstawowym ciasteczkom do opanowania.

Czym są Ciasteczka Czekoladowe Chip Cookies?

Wiem, że patrzysz na mnie zezem zastanawiając się co, dlaczego i jak to są ciasteczka inside out. Pomyśl o zwykłych ciasteczkach z kawałkami czekolady - maślana baza z brązowego cukru z kawałkami czekolady, prawda? Cóż, termin "inside out" oznacza, że podstawa ciasteczek jest teraz czekoladowa, a dodatek to biała czekolada. Oczywiście chipsy z białej czekolady nie smakują jak maślana baza z brązowego cukru w zwykłym ciastku, ale nie sądzę, żeby ktoś tu narzekał. ????

Mówiąc najprościej, są to ciasteczka z białą czekoladą.

Film instruktażowy


Te czekoladowe ciasteczka są:

  • Łatwe do zrobienia dzięki podstawowej recepturze
  • Ulubione przez czytelników i osoby prywatne
  • Miękko wypiekane, o środku przypominającym brownie
  • Kruche na krawędziach
  • Mocno czekoladowe

Przepis jest również łatwy do podwojenia w 1 misce bez przytłaczania/przepełniania miksera, a upieczone ciasteczka wspaniale się zamrażają.

Jak zrobić Ciasteczka Czekoladowe Chipsy z Wnętrza

Pomimo tego, że jest to jeden z moich ulubionych przepisów na ciasteczka, nigdy nie przeprowadziłam Cię przez proces przygotowania przepisu. Zrobimy to naprawdę szybko:

  1. Wymieszaj suche składniki razem. Potrzebujesz mąki uniwersalnej, naturalnego niesłodzonego kakao w proszku, sody oczyszczonej i soli. Czy pamiętasz różnicę między naturalnym kakao w proszku i kakao w proszku z holenderskiego procesu? Tutaj użyj naturalnego.
  2. Ubij razem mokre składniki. Potrzebujesz masła, białego cukru, brązowego cukru, jajka i ekstraktu waniliowego. Masło i jajko w temperaturze pokojowej wymieszają się bardziej równomiernie, tworząc jednolitą konsystencję wszystkich ciasteczek. Dodatkowo, w temperaturze pokojowej oba te składniki ubijają się w większą objętość, dzięki czemu ciasteczka stają się bardziej miękkie i kruche.
  3. Połącz wszystkie składniki, a następnie dodaj mleko. 1 łyżka mleka sprawi, że ciasto stanie się gładsze. I nie zapomnij dodać wiórków z białej czekolady! Szukasz przepisu na podwójnie czekoladowe ciasteczka? Zamień białą czekoladę na zwykłe wiórki czekoladowe.
  4. Schłodź ciasto na ciasteczka w lodówce. Ciasto na ciasteczka jest lepkie i nie do opanowania, więc schłodzenie jest konieczne. Zazwyczaj schładzam je przez noc, ale 3 godziny w zupełności wystarczą. Schłodzone ciasto jest nie tylko łatwiejsze w obróbce i formowaniu kulek, ale także gwarantuje grubsze ciasteczka. Zobacz moje 10 wskazówek jak zapobiegać rozlewaniu się ciasta na ciasteczka.
  5. Ciasto na ciasteczka w kulki. Po schłodzeniu, rozwałkuj ciasto na kulki - 1,5 łyżki na jedno ciasteczko.
  6. Upiec. Piecz ciasteczka przez 11-12 minut. Jeśli ciasteczka nie rozprzestrzeniają się do minuty 9, wyjmij je z piekarnika i lekko uderzaj blachą o blat 2-3 razy. Pomoże to w rozpoczęciu rozprowadzania. Ponownie włóż do piekarnika na kilka kolejnych minut.

Pozwól im ostygnąć przez kilka minut i poznaj krówkowe brownie w formie ciasteczek. Zwykle nie lubię mleka z ciasteczkami, ale ten przepis w zasadzie tego wymaga.

Lepkie Ciasto

Ciasto na ciasteczka jest lepkie, nawet jeśli je schłodzisz, dlatego przyda Ci się łopatka do nabierania ciasta. Średni rozmiar jest idealny, ponieważ na każdą kulkę ciasta powinno przypadać około 1,5 łyżki stołowej. Jeśli używasz rąk, spodziewaj się małego bałaganu podczas formowania kulek z ciasta. Miej w pobliżu ręcznik kuchenny lub papierowy. Zazwyczaj wycieram ręce do czysta po każdych kilku kulkach ciasta. Czyste ręce ułatwiają wałkowanie.


To samo ciasto, inne ciasteczka

Mimo, że te czekoladowe ciasteczka są bardzo miękkie, mają kruche brzegi i środek przypominający krówkę, nie są niczym nowym ani przełomowym. W rzeczywistości, możesz rozpoznać bazowe ciasto, ponieważ jest to moje ulubione ciasteczko czekoladowe od lat. To jest dokładnie to samo ciasto, co moje:

  • Ciasteczka z solonym karmelem i ciemną czekoladą
  • Ciasteczka z mięty pieprzowej
  • Czekoladowe ciasteczka karbowane
  • Podwójnie czekoladowe ciasteczka z wiórkami

Niektórzy z Was mieli problem z ciasteczkami z miętą pieprzową i czekoladowymi ciasteczkami z karbowaną czekoladą, które nadmiernie się rozlewały w wyniku ekstraktu z mięty pieprzowej i polewy cukrowej na wierzchu (odpowiednio), więc w tych ciasteczkach pomijam mleko. W tym cieście zmniejszyłam również ilość mleka do 1 łyżki stołowej, zamiast pierwotnych 2 łyżek. Dzięki temu ciasto będzie się lepiej rozprowadzać.

Chcesz zamrozić upieczone ciasteczka lub ciasto na ciasteczka?

  • Oto jak zamrozić ciasto na ciasteczka

Więcej moich klasycznych przepisów na ciasteczka

  • Ciasteczka owsiane z kawałkami czekolady
  • Ciasteczka z masłem orzechowym
  • Ciasteczka cukrowe
  • Ciasteczka z kawałkami czekolady (ekstra kruche!)
  • Snickerdoodles
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagraminstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc lita ikona serc lita ikona

Ciasteczka czekoladowe na wynos

4,8 z 97 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 3 godziny, 10 minut
  • Czas gotowania: 11 minut
  • Całkowity czas: 3 godziny, 45 minut
  • Wydajność: 20 ciasteczek
  • Kategoria: Ciasteczka
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Te ciasteczka z kawałkami czekolady łączą w sobie bogatą i puszystą bazę z ciasteczek czekoladowych, super miękkie i podobne do brownie środki, chrupiące brzegi i słodkie kawałki białej czekolady. Łatwe do zrobienia, to mój podstawowy przepis na ciasteczka czekoladowe. Ciasto to wymaga przynajmniej 3 godzin chłodzenia, ale ja wolę chłodzić je przez noc.


Składniki

  • 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1/2szklanki (100g) granulowanego cukru
  • 1/2filiżanki (100g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • 1 fil iżanka (125g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
  • 1/2filiżanki + 2 łyżki stołowe(51g) naturalnego niesłodzonego kakao w proszku
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona
  • 1/8 łyżeczki sól
  • 1 łyżka stołowa (15ml) mleka (dowolnego rodzaju, mlecznego lub nie)
  • 1 i 1/4 szklanki (225g) wiórków z białej czekolady, plus kilka dodatkowych do opcjonalnego posypania*.

Instrukcje

  1. Uwaga wstępna: To ciasto wymaga co najmniej 2 godzin chłodzenia, ale ja wolę chłodzić je przez noc. Im zimniejsze ciasto, tym grubsze będą ciasteczka.
  2. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub standardowego wyposażonego w łopatkę, ubijamy masło, cukier kryształ i brązowy cukier razem na średnich obrotach, aż do uzyskania puszystej masy i jasnego koloru. Na wysokich obrotach, wbij jajko i dodaj ekstrakt waniliowy. W razie potrzeby, zeskrobać boki i dno miski.
  3. W osobnej misce, ubij mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól, aż do połączenia. Z mikserem pracującym na niskich obrotach, powoli wlać do mokrych składników. Ubijaj na niskich obrotach, aż do połączenia składników. Ciasto na ciasteczka będzie dość gęste. Przełącz na wysokie obroty i wlej mleko, a następnie wiórki białej czekolady. Ciasto będzie się kleić. Przykryj ciasto szczelnie folią aluminiową lub plastikową i schładzaj przez co najmniej 3 godziny, a nawet do 3 dni. Schłodzenie jest obowiązkowe dla tego lepkiego ciasta. Ja zawsze chłodzę swoje przez noc.
  4. Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw na 10 minut w temperaturze pokojowej. Jeśli ciasto schładzało się dłużej niż 3 godziny, pozostaw je w temperaturze pokojowej na około 20 minut. Dzięki temu, schłodzone ciasto będzie łatwiejsze do nabierania i wałkowania.
  5. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż dwie duże blachy papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia. (Zawsze zalecane do ciasteczek) Odłóż na bok.
  6. Nabierać i wałkować kulki z ciasta, po 1,5 łyżki na kulkę. Układaj je w odległości 2-3 cali od siebie na blasze. Ciasto jest lepkie, więc nie bój się wycierać rąk do czysta po każdym uformowaniu kilku kulek.
  7. Piecz ciasteczka przez 11-12 minut lub do momentu, aż brzegi będą twarde, a środek wciąż będzie miękki. Pozostaw do ostygnięcia na blasze przez 5 minut. W tym czasie, lubię wcisnąć jeszcze kilka wiórków białej czekolady na wierzch ciepłych ciasteczek. (Jest to opcjonalne i tylko dla wyglądu.) Ciasteczka będą się lekko rozchylać w miarę stygnięcia. Przełóż na stojak do chłodzenia, aby całkowicie ostygły.
  8. Pozostałości ciasteczek szczelnie przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania: Ciasto na ciasteczka można przygotować i schłodzić w lodówce do 3 dni (krok 3). Upieczone ciasteczka można zamrozić do 3 miesięcy. Niewypieczone kulki z ciasta zamrażać do 3 miesięcy. Zamrożone ciasteczka piecz przez dodatkową minutę, nie musisz ich rozmrażać. Kliknij tutaj, aby uzyskać moje wskazówki i porady dotyczące zamrażania ciasta na ciasteczka.
  2. Chipsy z białej czekolady: Zamiast białej czekolady chipsy, jeśli chcesz, można użyć tej samej ilości regularnych półsłodkie chipsy czekoladowe, masło orzechowe chipsy, lub mój ulubiony: chipsy maślane!
  3. Koniecznie sprawdź moje 5 najlepszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek i moje 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.

Słowa kluczowe: ciasteczka czekoladowe, wewnątrz na zewnątrz ciasteczka czekoladowe, biała czekolada chip

Przepisy powiązane

  • Delikatne ciasteczka czekoladowe
  • Podwójnie czekoladowe ciasteczka z wiórkami
  • Ciasteczka z podwójną czekoladą
  • Ciasteczka z solonym karmelem z ciemnej czekolady