Post

Ciasteczka czekoladowe krówki z masłem toffi

Przejdź do przepisu

Te super miękkie, pieczone ciasteczka krówkowe wypełnione są masą krówkową i słodkimi, słonymi kawałkami toffi. Posypane solą morską tworzą czekoladowe ciasteczka, którym nie sposób się oprzeć!

Kakao, toffi, czekolada i odrobina soli morskiej na dobry początek. Nie trzeba chyba mówić, że tym ciasteczkom czekoladowym z masłem toffi... nie sposób się oprzeć. Do ciasta dodajemy mleko, więc jajko nie jest potrzebne.

Tutaj znajdziesz więcej przepisów na wypieki bez jajek.

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Ciasteczka krówki czekoladowe z masłem i toffi

  • Autorka: Sally
  • Prep Time: 3 godziny, 30 minut
  • Czas gotowania: 15 minut
  • Całkowity czas: 3 godziny, 45 minut
  • Wydajność: 20 ciasteczek
  • Kategoria: Ciasteczka
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Te super miękkie, pieczone ciasteczka krówkowe wypełnione są mascarpone i słodkimi, słonymi kawałkami toffi. Posypane solą morską tworzą czekoladowe ciasteczka, którym nie sposób się oprzeć!


Składniki

  • 1 i 1/4 szklanki (156g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
  • 2/3 szkl anki (55g) niesłodzonego naturalnego kakao w proszku
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 1/2 szklanki (1 laska; 115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1/2filiżanki (100g) cukru granulowanego
  • 1/2filiżanki (100g) pakowany jasny brązowy cukier
  • 1 i 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 1/4 fil iżanki (60ml) mleka (my używamy mleka migdałowego, ale każde mleko działa)
  • 3/4 filiżanki (135g) karmelków orzechowych
  • 3/4 filiżanki Heath English Toffee Bits 'O Brickle
  • opcjonalnie: sól morska do posypania

Instrukcje

  1. Mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól ubijemy razem do połączenia. Odstawić na bok.
  2. W dużej misce za pomocą ręcznego lub stojącego miksera z łopatką, ubijać masło przez 1 minutę na średnich obrotach, aż będzie gładkie i kremowe. Dodać cukier puder i cukier brązowy i ubijać na średnich obrotach do uzyskania puszystej masy i jasnego koloru. Dodać wanilię, ubijając na wysokich obrotach. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski.
  3. Na niskich obrotach, powoli wmieszaj suche składniki do mokrych, aż do ich połączenia. Ciasto na ciasteczka będzie gęste. Przełącz na wysokie obroty i wlej mleko, a następnie masło orzechowe i toffi. Ciasto będzie lepkie. Przykryj ciasto szczelnie folią aluminiową lub plastikową i schładzaj przez co najmniej 3 godziny, a nawet do 3 dni. Schładzanie jest obowiązkowe w przypadku tego ciasta. Ja zawsze chłodzę swoje przez noc.
  4. Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na 20 minut - jeśli ciasto chłodziło się dłużej niż 3 godziny, pozostaw je w temperaturze pokojowej na około 30 minut. Dzięki temu ciasto będzie łatwiejsze do nabierania i wałkowania.
  5. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż dwie duże blachy papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia. (Zawsze zalecane do ciasteczek) Odłóż na bok.
  6. Nabierać i zwijać kulki z ciasta, około 1,5 łyżki stołowej każda, w kulki. Umieścić na blasze do pieczenia.
  7. Piec ciasteczka przez 12-13 minut. Mój piekarnik ma gorące miejsca i twój też może mieć, więc pamiętaj, by raz obrócić blachę podczas pieczenia. Upieczone ciasteczka będą wyglądały na wyjątkowo miękkie w środku, kiedy wyjmiesz je z piekarnika. Pozostaw do ostygnięcia na blasze przez 5 minut. W tym czasie możesz wcisnąć jeszcze kilka kawałków mascarpone na wierzch ciepłych ciasteczek - to tylko dla wyglądu. Możesz również posypać je odrobiną soli morskiej. Ciasteczka lekko się rozwarstwią, gdy ostygną. Przełożyć na stojak do chłodzenia, aby całkowicie ostygły.

Uwagi

  1. Przygotowanie i zamrażanie: Ciasteczka pozostają świeże w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia. Upieczone ciasteczka można zamrozić na okres do 3 miesięcy. Możesz zrobić ciasto na ciasteczka i schłodzić je w lodówce przez 2-3 dni. Pozostaw do osiągnięcia temperatury pokojowej, a następnie kontynuuj krok 5. Niewypieczone kulki z ciasta na ciasteczka zamrażać do 3 miesięcy. Zamrożone ciasteczka pieczemy przez dodatkową minutę, nie trzeba ich rozmrażać. Kliknij tutaj, aby poznać moje wskazówki i sztuczki dotyczące zamrażania ciasta na ciasteczka.
  2. Kuleczki maślane i kawałki toffi: Feel free to replace the butterscotch morsels with chocolate chips, a swap many readers make when they are looking for double chocolate chip cookies. Można pominąć kawałki toffi, zbyt. Jeśli pominiesz kawałki toffi, możesz zwiększyć ilość kawałków mascarpone (lub wiórków czekoladowych) do 1 - 1,5 szklanki.
  3. Koniecznie sprawdź moje 5 najlepszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek i moje 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.

Słowa kluczowe: ciasteczka krówki z mascarpone, ciasteczka toffi z mascarpone

Przepisy powiązane

  • Ciasteczka czekoladowe z brązowym masłem toffi
  • Ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym i preclem
  • Ciasteczka czekoladowe z brązowym masłem i toffi
  • Czekoladowe ciasteczka krówki z kremem czekoladowym Candy Cane