Post

Babeczki z brązowym cukrem i mascarpone

Przejdź do przepisu

Te babeczki z brązowym cukrem i mascarpone wypełnione są domowej roboty sosem maślanym i pokryte waniliowym lukrem. Są maślane, bogate i aromatyczne, a dodatkowo użycie brązowego cukru sprawia, że są bardzo wilgotne!

Używaliśmy podstawowego przepisu na babeczki do zrobienia babeczek truskawkowych, babeczek z kremem, babeczek snickerdoodle i bardzo waniliowych babeczek. Jest niezmiennie pyszny i stanowi idealną bazę dla wielu smaków. Brązowy cukier aleterscotch był następny na naszej liście!


Opowiedz mi o tych babeczkach z brązowym cukrem i mascarpone

  • Smak: Te babeczki mają pocieszający maślano-waniliowy smak, który kochają wszyscy piekarze. Ale nie poprzestajemy na tym! Używamy cały brązowy cukier, aby je osłodzić i wypełnić każdy z domowej roboty sosem maślanym. Jeśli tak jak my uwielbiasz mascarpone, z pewnością spodobają Ci się dzisiejsze babeczki i powinieneś spróbować takżetego domowego budyniu z mascarpone!
  • Tekstura: Jogurt i roztopione masło gwarantują idealnie wilgotną babeczkę z maślanym, gęstym i ciastowatym miękiszem.
  • Łatwość: Te babeczki maślane z brązowym cukrem mają kilka ruchomych części, ale każda z nich jest całkowicie do zrobienia - nawet jeśli jesteś początkujący! Większość składników powtarza się w każdej warstwie/komponencie i nie potrzebujesz miksera do ciasta na babeczki. (Chociaż na pewno będziesz musiał go wyciągnąć, aby zrobić lukier).

Domowej roboty sos maślany i lukier waniliowy

  1. Sos maślany: Ta część przepisu jest dość podobny do tworzenia domowej roboty karmelu i jesteś dość dużo przy użyciu tych samych składników zbyt. Jednakże, sos maślany nie jest tak hands-on jak karmel. W rzeczywistości, jest to bardzo łatwe. Przez większość czasu po prostu obserwujesz, jak masło, śmietana i brązowy cukier bulgoczą. Kiedy domowej roboty sos maślany będzie gotowy, pozostaw go do osiągnięcia temperatury pokojowej. Możesz również przygotować go z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do tygodnia. Kiedy babeczki będą już upieczone i ostudzone, wypełnij je sosem maślanym.(Jeśli zostanie ci jeszcze trochę, polecam polać nim pełnoziarniste naleśniki. Co za smakołyk!)
  2. Waniliowy lukier: Potrzebujesz masła, cukru pudru, ciężkiej śmietany, ekstraktu waniliowego i odrobiny soli. Dwie bardzo istotne uwagi: (1) upewnij się, że masło jest zmiękczona, a nie roztopione w najmniejszym stopniu. Przeglądając nasz posto temperaturze pokojowej masłajest zawsze pomocne przed dokonaniem lukru na bazie masła.(2) Użyj ciężkiej śmietany jako płynu w lukrze. Mógłbyś* użyć pół na pół lub mleka, ale śmietana nada lukrowi najbardziej kremową konsystencję. I tak będziesz mieć resztki śmietany z robienia sosu maślanego. Wspaniałą rzeczą w tym kremie jest to, że masz pełną kontrolę nad jego konsystencją, słodyczą i grubością. Dodaj więcej cukru pudru, aby uzyskać gęstszą konsystencję lub więcej śmietany, aby ją rozrzedzić. Dodaj też soli do smaku.

Przegląd: Jak zrobić babeczki z brązowym cukrem i mascarpone

Pełny przepis do wydrukowania znajduje się poniżej, ale przejdźmy przez niego szybko, abyś zrozumiał każdy krok zanim zaczniemy.

    1. Przygotuj mascarpone.
    2. Rozgrzej i wyłóż formę do babeczek.
    3. Przygotuj ciasto na babeczki.
    4. Upiecz, a następnie ostudź babeczki.
    5. Przygotuj lukier, gdy babeczki będą stygły.
    6. Wypełnij i zamroź babeczki. Wypełnij ostudzone babeczki używając plastikowej butelki lub pipety z końcówką. Polać lukrem i skropić sosem maślanym.

Więcej Przepisów z Masełkiem

  • Słone ciasteczka z masłem orzechowym
  • Pudding z masłem orzechowym
  • Ciasteczka owsiane Scotchies
  • Ciasteczka z kawałkami czekolady z precli
  • Scotcheroos
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagram ikonainstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Babeczki z brązowym cukrem i mascarpone

★★★★★ 5 z 4recenzji
  • Autorka: Sally
  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Czas gotowania: 20
  • minut
  • Czas całkowity: 3 godziny
  • Plon: 12 babeczek
  • Kategoria: Babeczki
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Super wilgotne babeczki z brązowego cukru wypełnione domowym sosem maślanym, przełożone waniliowym lukrem i jeszcze większą ilością maślanki. Rozpieszczające, zapierające dech w piersiach, doskonałe.


Składniki

Sos maślany

  • 1/4 filiżanki (60g) niesolonego masła
  • 3/4 szkl anki (150g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • 3/4 szklanki (180ml) gęstej śmietany
  • 2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii
  • 1/2 łyże czki soli

Babeczki z Brązowym Cukrem

  • 1 i 2/3 szklanki (209g) uniwersalnej mąki
  • (łyżka i wyrównana)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyże czki sody
  • oczyszczonej
  • 1/2łyżeczki soli
  • 1 filiżanka (200g) pakowanego jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • 1/2filiżanki (1 laska lub 115g) niesolonego masła
  • , roztopionego
  • 1 duże jajko
  • , w temperaturze pokojowej
  • 1/4 szkl anki (60g) jogurtu*
  • 3/4 szkl anki (180ml) mleka*
  • 1 łyżka stołowa (15ml) czystego ekstraktu waniliowego

Waniliowy lukier

  • 1 filiżanka (2 laski lub 230g) niesolonego masła
  • , zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3-4 filiżanki (360-480g) cukru pudru
  • 1/4 szklanki (60ml) gęstej śmietany*
  • .
  • 2 i 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii
  • sól
, do smaku

Instrukcje

  1. Przygotujemy sos maślany:
  2. W średnim rondlu na średnim ogniu roztopić masło. Wsypiemy brązowy cukier, następnie śmietanę i nie mieszając gotować przez 5 minut, aż masa zacznie bulgotać i zgęstnieje. Zdejmij z ognia i wbij wanilię i sól. Pozostawić do ostygnięcia.
  3. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłożyć foremki do babeczek (12 sztuk) foremkami lub spryskać sprayem zapobiegającym przywieraniu. Odłóż na bok.
  4. Przygotuj babeczki:
  5. Ubij mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól razem w średniej misce. Odstaw na bok. W dużej, nadającej się do mikrofalówki misce, rozpuść masło w mikrofalówce. Energicznie wbijaj brązowy cukier, aż nie będzie grudek. Wbij jajko, jogurt, mleko i ekstrakt waniliowy, aż do połączenia. Powoli wmieszaj suche składniki, aż nie pozostaną żadne grudki. Ciasto będzie gęste. Podziel ciasto pomiędzy 12 foremek do babeczek. Piec przez 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed napełnieniem.
  6. Przygotuj lukier:
  7. W średniej misce, ubij zmiękczone masło na średniej prędkości za pomocą elektrycznego lub stojącego miksera wyposażonego w przystawkę z łopatkami. Ubijaj przez 3 minuty, aż będzie gładkie i kremowe. Dodaj cukier puder, śmietanę i ekstrakt waniliowy. Zwiększyć prędkość do wysokiej i ubijać przez 3 minuty. Dodaj więcej cukru pudru, jeśli lukier jest zbyt rzadki lub więcej śmietany, jeśli lukier jest zbyt gęsty. Dodaj szczyptę soli, spróbuj, a następnie dodaj kolejną szczyptę, jeśli chcesz.
  8. Wypełnij i zamroź babeczki:
  9. Napełnij plastikową wyciskaną butelkę lub woreczek do pipet (z końcówką do napełniania) sosem maślanym i wciśnij końcówkę butelki w wierzch każdej babeczki, wywierając wystarczający nacisk, aby wypełnić każdą babeczkę sosem. Na wierzchu polej waniliowym lukrem i skrop pozostałym sosem maślanym. Do zrobienia lukru użyłam końcówki Wilton 1M.
  10. Babeczki zachowują świeżość pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez 2 dni lub w lodówce przez 4 dni. Resztki sosu przechowuj w lodówce do 1 tygodnia.

Uwagi

  1. Jogurt:
  2. Kwaśna śmietana LUB beztłuszczowy, niskotłuszczowy, waniliowy, zwykły, grecki lub regularny jogurt jest OK.
  3. Mleko:
  4. Odtłuszczone mleko, 1%, 2%, pełne, mleko migdałowe, mleko sojowe, mleko kokosowe lub mleko ryżowe jest OK.
  5. Ciężka śmietana:
  6. Ciężka śmietana preferowana w lukrze dla optymalnej tekstury. Mleko lub pół na pół są dopuszczalnymi substytutami, ale Twój lukier nie będzie tak kremowy i puszysty.
  7. Pamiętaj, aby sprawdzić moje 10 wskazówek dla pieczenia najlepszych babeczek przed rozpoczęciem!

Słowa kluczowe:

babeczki z brązowym cukrem, babeczki z mascarpone, babeczki z mascarpone

Przepisy powiązane

  • Babeczki waniliowe dla dwojga
  • Ciasteczka cukrowe z brązowym masłem
  • Białe Babeczki Weselne
  • Ciasteczka czekoladowe krówki z masłem toffi