Post

Makaroniki truskawkowo-kokosowe

Przejdź do przepisu

Pyszne bezglutenowe truskawkowo-kokosowe macaroons są wilgotne i kruche w środku, a na brzegach lekko chrupiące. Różowe dzięki świeżym i słodkim truskawkom, ten 6-składnikowy przepis jest idealny na szybki i łatwy letni smakołyk.!

Makaroniki kokosowe są o wiele łatwiejsze do zrobienia niż myślisz. Mówimy tu o 6 składnikach, 2 miskach, mikserze i szpatułce. To wszystko! Ten przepis jest bardzo podobny do naszego oryginalnego przepisu na kokosowe makaroniki ale dodajemy do niego świeże truskawki, aby nadać im lekki, orzeźwiający smak.

Jednak, choć mogą być proste w przygotowaniu, może być trudno uzyskać odpowiednie proporcje składników, aby kokosowe makaroniki działały. A mówiąc "działać", mamy na myśli:

  • Lekko opiekaną zewnętrzną stronę
  • Wilgotne wnętrze
  • Maksymalny smak kokosa
  • Nie przesadnie słodkie
  • Nadzwyczajnie ciągnące się
  • Rozpływające się w ustach, jak nasze kokosowe makaroniki z masłem migdałowym

Opowiedz mi o tych truskawkowo-kokosowych makaronikach

  • Smak: Połączenie truskawek i kokosa jest świeże i słodkie, a ciasteczka mają subtelne nuty wanilii i migdałów. To idealny przysmak na wiosnę i lato, ale jeśli nie ma sezonu na świeże truskawki, można użyć truskawek liofilizowanych. Patrz uwagi do przepisu. (Nie używaj mrożonych truskawek).
  • Tekstura: Jeśli uwielbiasz kruche ciasteczka, będziesz uwielbiał te truskawkowo-kokosowe macaroons. Lekko opiekana tekstura na zewnątrz jest dopasowana tylko przez niesamowicie słodkie, wilgotne wnętrze. Nie pomylcie ich z francuskimi macaronsktóre są delikatnymi ciasteczkami kanapkowymi zrobionymi z mąki migdałowej. Oba są niesamowicie kruche i naturalnie bezglutenoweale bardzo się od siebie różnią.
  • Łatwość: To może być najłatwiejsze ciasteczko, jakie kiedykolwiek zrobisz, ponieważ jest tylko 6 prostych składników do wymieszania razem. Docenisz pyszny domowy smak bez tony pracy przygotowawczej.

Testowanie Przepisów: Co działa, a co nie

Truskawkowo-kokosowe macaroons są łatwe do zrobienia, ale wymagały trochę prób, aby upewnić się, że mają smaczną konsystencję i nieskazitelny smak. Oto kilka wskazówek, których nauczyliśmy się podczas ich robienia:

  1. Pozwól mieszance usiąść. Po wymieszaniu kokosa (główny składnik), białek (spoiwo), cukru (kolejne spoiwo), ekstraktu waniliowego i migdałowego (aromat!) - odstaw te 5 składników na około 30 minut. Dzięki temu kokos zdąży nasiąknąć płynem z białek i cukru, a ciasteczka nie rozsypią się zbytnio w piekarniku.
  2. Upewnij się, że truskawki są suche. Posiekaj truskawki drobno, a następnie osusz je papierowym ręcznikiem przed włożeniem ich do masy kokosowej. Mokre truskawki sprawią, że ciasteczka będą miały więcej płynu podczas pieczenia, co spowoduje ich nadmierne rozłożenie. Ponadto, mokre truskawki mogą zabarwić Twoje kokosowe makaroniki na różowo. (Nigdy nie jest to problem!)
  3. Zanurz w czekoladzie, aby uzyskać coś ekstra specjalnego. Te truskawkowe makarony kokosowe są idealne same w sobie, ale jeśli kochasz to połączenie kokosa i czekolady, to spróbuj zanurzyć spody w roztopionej gorzkiej czekoladzie. Albo posypać odrobiną na wierzch. Nie pożałujesz!

Więcej przepisów z kokosem do odkrycia

  • Ciasto ananasowo-kokosowe
  • Ciasto z kremem kokosowym
  • Czekoladowo-kokosowe kule śnieżne bez pieczenia
  • Ciasto kokosowe cytrynowe
  • Kokosowe ciasteczka z orzechami makadamia
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc stałych ikona serc stałych ikona

Makaroniki truskawkowo-kokosowe

  • Autor: Sally
  • Prep Time: 40 minut
  • Czas gotowania: 20 minut
  • Całkowity czas: 1 godzina, 20 minut
  • Plon: 18-20 makaroników
  • Kategoria: Ciasteczka
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Włoska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Te truskawkowo-kokosowe makaroniki są wilgotne i kruche w środku, a na brzegach lekko chrupiące. Dodaj coś ekstra (i różowego!) dzięki świeżym truskawkom.


Składniki

  • 4 duże białka jaj
  • 1/2 szklanki(100g) cukru kryształu
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego (opcjonalnie - ale dodaje wspaniałego smaku!)
  • 4 i 3/4 szklanki (370 g) słodzonego rozdrobnionego orzecha kokosowego (trochę mniej niż jedno 14-uncjowe opakowanie)*.
  • zwałowanie 1/2 szklanki pokrojonych w kostkę świeżych truskawek

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 325°F (162°C). Wyłóż dwie blachy papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia.
  2. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub stojącego z łopatkami, ubij białka, cukier i wanilię na średnio-wysokiej prędkości, aż się spienią i cukier się rozpuści, co najmniej 2 minuty. Wmieszaj kokos, upewniając się, że kokos jest równomiernie nawilżony. Masa będzie mokra i klejąca. Przykryj masę szczelnie folią i pozostaw w lodówce pod przykryciem na 30 minut, aby kokos wchłonął część płynu. W międzyczasie, osusz pokrojone w kostkę truskawki papierowym ręcznikiem. Nie chcesz, aby były zbyt mokre. Delikatnie wmieszaj truskawki do masy kokosowej.
  3. Używając dużej łyżki do ciasteczek, nabierz 2 łyżki mieszanki i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia - w odległości co najmniej 2 cali od siebie. Upewnij się, że kopce są bardzo zwarte i schludne, jak na zdjęciu powyżej.
  4. Piecz, aż będą lekko złoto-brązowe, około 20-22 minut. Pamiętaj, aby obracać blachę, aby zapewnić równomierne pieczenie. W przeciwnym razie niektóre wierzchołki mogą się przypalić. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na blasze, zanim będzie można się nimi delektować. Resztki makaroników szczelnie przykryć i przechowywać w lodówce przez 5 dni lub 3 dni w temperaturze pokojowej.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania: Dla dłuższego przechowywania, te makaroniki dobrze się zamraża, do 2 miesięcy. Rozmrażaj je przez noc w lodówce, zanim zaczniesz się nimi delektować. Można przygotować ten przepis przez krok 2 i niech masa kokosowa siedzieć w lodówce przez okres do 2 dni przed kontynuowaniem z kroku 3.
  2. Kokos: Jeśli szukasz do korzystania z niesłodzonego kokosa, dostosowanie cukru w przepisie do smaku. Należy pamiętać, że cukier pomaga związać ciasteczka razem, jak piec, zmniejszając rozprzestrzenianie.
  3. Truskawki: Najlepiej użyć świeżych truskawek lub możesz użyć 1/2 szklanki liofilizowanych truskawek. Liofilizowane truskawki grubo posiekaj przed odmierzeniem i użyciem. Nie używaj mrożonych truskawek, ponieważ wydzielają one zbyt dużo płynu.

Słowa kluczowe: makaroniki truskawkowe, makaroniki kokosowe

Czy macie egzemplarz "Sally's Baking Addiction", mojej pierwszej wydanej książki kucharskiej? Mam w niej niemal identyczny przepis na kokosowe makaroniki, ale dodaję trochę mąki dla struktury. W rezultacie są one nieco gęstsze, ale mają wspaniały smak. Dodaję skórkę pomarańczową i polewam je półsłodką czekoladą. Wspaniałe!

Przepisy powiązane

  • Makaroniki kokosowe
  • Kokosowe ciasteczka z orzechami makadamia
  • Beztłuszczowe muffiny truskawkowo-bananowe
  • Truskawkowe ciasteczka czekoladowe