Post

Czekoladowy lukier serowy

Przejdź do przepisu

Jeśli myślisz, że zwykły kremowy lukier serowy jest najlepszy, poczekaj aż spróbujesz czekoladowego kremowego lukru serowego

! Jest jedwabisty, niezaprzeczalnie kremowy, a jego smak jest absolutnie wyśmienity.

Jeśli sądzimy, że zwykły kremowy lukier serowy jest najlepszy, to zdecydowanie jesteśmy w błędzie. Ponieważ ten czekoladowy krem

owy lukier serowy jest w istocie najlepszy w branży.
  • jest jedwabiście gładki
  • Można go nakładać za pomocą ulubionych końcówek do dekoracji
  • jest bogaty i łatwo się rozprowadza
  • jest bardziej kremowy niż jakikolwiek inny lukier czekoladowy, który do tej pory jadłeś
  • będziesz chciał go jeść łyżką!!!

Wskazówki dotyczące dekorowania lukru serowego:

Przed dekorowaniem schłodź lukier w worku do dekorowania przez co najmniej 30 minut. Kremowy lukier serowy znacznie lepiej zachowuje swój kształt, gdy jest nakładany na zimno.

W przeciwieństwie do większości lukrów, czekoladowy kremowy lukier serowy nie jest przesadnie słodki. Jego słodkie i pikantne smaki są doskonale zrównoważone i smakuje o wiele lepiej

niż krem maślany nawet na najsłodszych ciastach!

Co najlepiej smakuje z czekoladowym lukrem serowym?

Poza ciastem zebra, będziesz go również uwielbiać z:

  • Czekoladowe ciasto z cukinii
  • Żółte ciasto w blasze lub warstwowe ciasto żółte
  • Czekoladowo-karmelowo-kokosowe babeczki
  • Ciasto marmurkowe
  • Potrójnie czekoladowe ciasto
  • Super Wilgotne Babeczki Czekoladowe

Jeśli masz ochotę na wanilię, oto mój przepis na zwykły kremowy lukier serowy.

Unikaj rzad

kiego kremowego lukru serowego Upewnij się, że

używasz bloku serka śmietankowego, a nie kremu do smarowania

.
  • Serek śmietankowy jest sprzedawany w blokach po 8 uncji - potrzebujesz 1 i 1/2 bloku pełnotłustego. Otrzymałam wiele pytań dotyczących zbyt rzadkiego lukru z serka śmietankowego, a powodem numer jeden jest to, że piekarze przez przypadek używali pasty zamiast bloku.

To ogromna różnica!

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagram ikonainstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprint ikona druku ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Kremowy lukier czekoladowy

4,9 z 41 recenzji
  • Autor: Sally
  • Czas przygotowania: 5 min.
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Czas całkowity: 5 minut
  • Wydajność: 4-5 filiżanek
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Czekoladowy kremowy lukier serowy jest jedwabisty, niezaprzeczalnie kremowy i absolutnie pyszny.


Składniki

  • 12 uncji(335 g) pełnotłustego sera śmietankowego, zmiękczonego do temperatury pokojowej*.
  • 3/4 szklanki(175 g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3 i 1/2 szklanki (420 g) cukru pudru
  • 2/3 szklanki (55 g) niesłodzonego naturalnego lub holenderskiego kakao w proszku
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
  • 1-2 łyżki stołowe mleka lub gęstej śmietany
  • szczypta soli

Instrukcje

  1. W dużej misce za pomocą miksera ręcznego lub stojącego, wyposażonego w łopatkę lub trzepaczkę, ubijać serek śmietankowy przez 1 minutę na wysokich obrotach, aż będzie całkowicie gładki i kremowy. Wmieszać masło, aż do połączenia. Dodać cukier puder, kakao w proszku, ekstrakt waniliowy, 1 łyżkę mleka oraz sól i ubijać na średnich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji. W razie potrzeby dodaj jeszcze 1 łyżkę mleka, aby nieco rozrzedzić ciasto. Spróbuj, a następnie dodaj szczyptę soli, jeśli chcesz.
  2. Resztki lukru przykryć i przechowywać do 5 dni w lodówce lub do 3 miesięcy w zamrażarce. Po zamrożeniu rozmrozić w lodówce, a następnie ubić lukier przez kilka sekund, aby znów był kremowy.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania: Resztki lukru przykryć i przechowywać do 5 dni w lodówce lub do 3 miesięcy w zamrażarce. Po zamrożeniu rozmrozić w lodówce, a następnie ubić lukier przez kilka sekund, aby znów był kremowy.
  2. Serek śmietankowy: Upewnij się, że używasz bloków serka śmietankowego, a nie kremu do smarowania. Zazwyczaj są one sprzedawane w blokach po 8 uncji, więc będziesz potrzebować 1 i 1/2 bloku.
  3. Wskazówki dla Piping Cream Cheese Frosting: Przed nałożeniem lukru do worka do dekoracji schłodź go przez co najmniej 30 minut. Kremowy lukier serowy zachowuje swój kształt znacznie lepiej, gdy jest zimny.
  4. Z podanego przepisu można zrobić 18-24 babeczek, jeden placek o wymiarach 9×13 cali lub jeden trójwarstwowy tort.

Przepisy powiązane

  • Babeczki bananowo-czekoladowe z truskawkowym lukrem serowym
  • Czekoladowe ciasto piernikowe z kremowym lukrem serowym
  • Najbardziej kremowy lukier z masła orzechowego
  • Babeczki bananowo-czekoladowe z truskawkowym lukrem serowym