Post

Nasz ulubiony przepis na ryżowe przysmaki Rice Krispie Treats

Przejdź do przepisu

Stosunek płatków zbożowych do pianek marshmallow sprawia, że ryżowe krispie treats mogą się nie udać - dosłownie! Aby uzyskać wyjątkowo gęste i maślane ryżowe krispie treat

s, skorzystaj z tego przepisu. Dodanie odrobiny dodatkowego masła i pianek marshmallow oraz odrobiny ekstraktu waniliowego i szczypty soli sprawi, że wszystko się zmieni.

Nie miałam zamiaru publikować tego przepisu, ponieważ- naprawdę- na ile sposobów można zrobić ryżowe krispie treats? (Hello cake doughter rice krispie treats from forever ago!) Internet jest zalany tymi klasycznymi placuszkami marshmallow, ale pomyślałam, że może chcielibyście wiedzieć, jak je robiłam przez lata...? Może? Mam nadzieję?

To jest, bez wątpienia, najlepszy sposób, aby zrobić ryżowe krispie traktuje i mam kilka sztuczek w rękawie, aby zagwarantować, że traktuje są extra marshmallow-y, extra gooey, extra maślane, extra aromatyczne, i extra AWESOME. Robię je zawsze, gdy potrzebuję czegoś szybkiego i gwarantującego przyjazność dla tłumu. W rzeczywistości, właśnie podałam podwójną porcję na dużym przyjęciu w weekend. Nie został ani jeden kwadracik.

Chrupiące ryżowe przysmaki to deser w stylu retro, a kiedy weźmiesz pierwszy kęs, od razu przypomnisz sobie, dlaczego są one podstawą. Tak dobre!!!

Instruktaż wideo: Jak zrobić Rice Krispie Treats

5 składników w tych Rice Krispie Treats

Potrzebujesz tylko 5 prostych składników, aby zrobić te placki bez pieczenia.

  1. Masło: Jak wszystkie dobre desery, podstawą wspaniałych ryżowych krispie treats jest masło! Potrzebujesz 3/4 filiżanki, co stanowi 12 łyżek stołowych lub 1,5 laski.
  2. Marshmallows: Te krispie treats są ekstra marshmallow-y bez rozpadania się. Potrzebujesz 2 10-ounce torby (około 11 heaping cups) z mini marshmallows.
  3. Ekstrakt waniliowy: Jest to łatwy dodatek, który zamienia dobry ryż krispie traktować do wielkiego ryżu krispie traktować. Trzeba tylko 1/2 łyżeczki, ale co za różnica, że to robi!
  4. Sól: Sól to kolejny mały dodatek, który dodaję do moich ryżowych krispie treats. Podobnie jak ekstrakt waniliowy, sól jest super wygodnym składnikiem i nie potrzebujesz jej dużo. Wystarczy szczypta, aby dodać głębi smaku, która w innych przypadkach jest nieobecna w chrupiących ryżowych przysmakach.
  5. Rice Krispies Cereal: Co to za chrupiący smakołyk bez płatków ryżowych krispies? Najlepsze!

Roztop masło i marshmallows w dużym garnku na kuchence, następnie zdejmij z ognia i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami. Ja po prostu używam mojego poręcznego 5,5-kwartowego naczynia. To idealny rozmiar!

Najlepszy stosunek Marshmallow do płatków zbożowych

Ważnym czynnikiem w przepisie na ryżowe krispie treat jest stosunek marshmallow do płatków zbożowych. Zbyt dużo płatków zbożowych i kwadraty będą smakować suche, chrupiące i mdłe. Zbyt dużo marshmallow, a placki będą zbyt lepkie i rozpadną się. Najlepsza proporcja dla formy do pieczenia 9×13 cali to 2 10-uncjowe torebki mini marshmallows (11 filiżanek) i 9 filiżanek płat

ków zbożowych.

Aby zapobiec jakiemukolwiek przywieraniu, wyłóż swoją blachę do pieczenia natłuszczonym papierem pergaminowym. Ja po prostu lekko spryskuję papier pergaminowy odrobiną sprayu zapobiegającego przywieraniu.

Sztuczka nr 1 dla Rice Krispie Treats

Czy chcesz ekstra maślane melt-in-your-mouth marshmallow kwadrat? Oczywiście, że tak. Aby to osiągnąć, NIE pakuj ryżowych krispie treats w dół do formy do pieczenia. Użyj natłuszczonych palców lub natłuszczonej łopatki do delikatnego rozprowadzenia i rozciągnięcia masy w formie, a następnie użyj płaskiej łopatki, aby bardzo delikatnie

docisnąć masę. Nie ugniataj jej na siłę, w przeciwnym razie Twoje smakołyki będą cienkie i twarde. Zamiast tego, po prostu lekko dociśnij smakołyki do patelni. Posmaruj grzbiet płaskiej łopatki masłem lub spryskaj ją odrobiną sprayu zapobiegającego przywieraniu. Twoje smakołyki będą miękkie, ale chrupiące i nie przesadnie chrupiące. ????

Polecam zrobić to również z moimi scotcheroos!

To w zasadzie wszystko! Nie muszę Cię przekonywać, że ryżowe krispie treats są pyszne, ale mam nadzieję, że wypróbujesz te małe dodatki (wanilia, sól, proporcje marshmallow do płatków zbożowych) następnym razem, gdy będziesz potrzebować przepisu na te marshmallow squares.

Jak zrobić ryżowe krispie treats?

Więcej deserów bez pieczenia

  • No-Bake Chocolate Peanut Butter Bars
  • Krówki z masłem orzechowym
  • Scotcheroos
  • Ciasteczka bez pieczenia
  • Słoiczki sernika bez pieczenia
  • Karmelowe precle
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Nasze ulubione ciasteczka Rice Krispie Treats

4,9 z 73 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 10 minut
  • Czas gotowania: 5 minut
  • Całkowity czas: 1 godzina, 15 minut
  • Wydajność: 20 smakołyków
  • Kategoria: Deser
  • Metoda: Gotowanie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

To nasz ulubiony przepis na klasyczne ryżowe krispie treats. Dodanie odrobiny dodatkowego masła i pianek marshmallow, plus odrobina ekstraktu z wanilii i szczypta soli robią różnicę! Pozwól im zastygnąć przez co najmniej 1 godzinę przed pokrojeniem na kwadraty.


Składniki

  • 3/4 szklanki(170g; 1,5 laski) niesolonegomasła
  • dwie 10-uncjowe torebki(11 kubków) mini marshmallows
  • 1/2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • szczypta soli
  • 9 filiżanek(270g) chrupiących płatków ryżowych

Instrukcje

  1. Formę do pieczenia o wymiarach 9×13 cali wyłożymy papierem pergaminowym. Lekko natłuścić pergamin. Ja zawsze używam bardzo lekkiej mgiełki sprayu zapobiegającej przywieraniu. Odstawić na bok.
  2. Roztopić masło na średnim ogniu w bardzo dużym garnku. Po roztopieniu dodać pianki marshmallows. Mieszaj mieszankę aż do całkowitego roztopienia.
  3. Zdejmiemy z ognia i natychmiast wmieszamy ekstrakt waniliowy i sól. Na koniec wmieszamy płatki zbożowe. Zwrócić uwagę, aby każdy płatek został pokryty masą marshmallow.
  4. Przełożyć masę do przygotowanego naczynia. Używając gumowej łopatki (lekko ją natłuścić), delikatnie rozprowadzić masę, aby zmieściła się na patelni. Lekko posmaruj tył płaskiej łopatki i bardzo delikatnie wciśnij masę do środka patelni. Nie wciskaj jej na siłę, po prostu lekko dociśnij, aby bezpiecznie przylegała do patelni.
  5. Pozostaw do zastygnięcia na co najmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej i do 1 dnia. Jeśli pozostawisz na dłużej niż kilka godzin, szczelnie przykryj.
  6. Wyjmij ciastka ryżowe w całości z patelni, używając papieru pergaminowego. Pokroić na kwadraty.
  7. Przykryj i przechowuj resztki ciastek w temperaturze pokojowej do 3 dni. Aby przechowywać, układać warstwami pomiędzy arkuszami pergaminu lub papieru woskowego.

Uwagi

  1. Instrukcja zamrażania: Ciastka krispie nie są najlepszym deserem do zamrażania, ponieważ ich konsystencja nie zawsze jest taka sama po rozmrożeniu. To jest powiedziane, można nadal zamrażać te kwadraty. Zamrażaj je warstwami pomiędzy arkuszami pergaminu lub papieru woskowego w pojemniku do zamrażarki przez okres do 2 miesięcy. Przed podaniem rozmrozić w temperaturze pokojowej.
  2. Jeśli jesteś bezglutenowy, sprawdź etykiety, aby upewnić się, że wszystkie produkty są certyfikowane jako bezglutenowe.
  3. Jeśli chodzi o szczyptę soli, zawsze dodaję trochę mniej niż 1/8 łyżeczki.

Zaadaptowane z Kellogg's

Słowa kluczowe: marshmallow

Przepisy powiązane

  • Ciasto z ciastem Rice Krispie Treats
  • S'mores Rice Krispie Treats
  • Ciasto dyniowe Rice Krispie Treats
  • Peanut Butter Chocolate Rice Krispie Treats