Post

Szybkie i łatwe muffiny bananowe

Przejdź do przepisu

Te muffiny bananowe

są miękkie, maślane i doprawione cynamonem. Wspaniałe są zwykłe, z posiekanymi orzechami włoskimi, a nawet z wiórkami czekoladowymi. Potrzebujesz 3 dojrzałych bananów i kilku podstawowych składników kuchennych, aby zacząć.

Chlebek bananowy jest wspaniały, ale muffiny są szybsze, wygodniejsze, łatwiejsze do przenoszenia, a smakują równie dobrze. Szukałam idealnego przepisu na EASY bananowe muffiny odkąd moja córka, Noelle, zaczęła jeść stałe posiłki. Zawsze mamy w domu banany, co oznacza, że w końcu mamy plamiaste banany gotowe do pieczenia!

Te szybkie i łatwe muffiny bananowe pieką się w 30 minut, więc jeśli musisz być w kuchni i wyjść z niej SZYBKO (czyż nie?), ten przepis jest twoim wybawcą.

Składniki muffinów bananowych - każdy z nich jest ważny!

Ten przepis na muffiny bananowe wymaga garści podstawowych składników, takich jak mąka, cukier i mleko. To jest to, co kocham w pieczeniu - te same składniki do w zasadzie wszystkiego.

  1. Mąka: Przetestowałem przepis zarówno z mąki uniwersalnej i mąki pełnoziarnistej i LOVED obu odmian. Użyj którejkolwiek z nich wolisz.
  2. Roztopione masło: Będziemy używać roztopionego masła jako tłuszczu, choć roztopiony olej kokosowy działa zbyt. Uwielbiam używać roztopionego masła w wypiekach i choć bałam się, że te muffiny bananowe będą smakować zbyt gęsto bez kremowania zmiękczonego masła (które zawiera powietrze), to wcale tak nie jest.
  3. Banany, wanilia, sól, cynamon i gałka muszkatołowa: To one nadają najwięcej smaku.
  4. Jajko: 1 jajko nadaje muffinom strukturę.
  5. Mleko: Zapewnia niezbędną wilgotność. Suche muffiny... najgorsze.
  6. Cukier: Słodzi. Kiedy robię je dla mojej córki, używam pół brązowego cukru i pół cukru kokosowego. Możesz użyć całego brązowego cukru, całego cukru kokosowego lub mieszanki tych dwóch. Pamiętaj, że cukier kokosowy nie jest tak słodki jak cukier brązowy, więc smak się zmieni. Zobacz moją notkę o przepisie. ????

Czy te muffiny bananowe smakują jak chlebek bananowy?

Tak, całkowicie! Ale mają lżejszą, delikatniejszą i bardziej maślaną konsystencję. Pokochasz je.

Jak sprawić, żeby muffiny bananowe były wilgotne

Istnieje cienka granica między wilgotnymi muffinami bananowymi a suchymi muffinami bananowymi, aka papierem ściernym w opakowaniu babeczek. Aby muffiny bananowe były wilgotne, upewnij się, że używasz odpowiedniego stosunku suchych składników do mokrych. Dla mnie muffiny były suche bez dodatku płynu, ale kilka łyżek mleka rozwiązało problem. Użyj odrobiny tłuszczu (masła), brązowego cukru i dużej ilości bananów, aby uzyskać dużo wilgoci i smaku.

Jak przecierać banany

Zaczęłam to robić w zeszłym roku i od tego czasu zmieniło to całkowicie postać rzeczy, gdy przygotowuję ciasto bananowe, ciasteczka śniadaniowe lub chleb bananowy. Po prostu użyj swojego miksera, aby utrzeć banany! Obierz je i połam na kawałki, włóż do miksera i ubijaj aż do uzyskania puree. Ubij resztę mokrych składników bezpośrednio do tej miski, a następnie ubij suche składniki. To takie proste.

Ten przepis na muffiny bananowe jest idealny, jeśli:

  • masz 3 plamiste banany
  • uwielbiasz chleb bananowy
  • potrzebujesz szybkiego, domowego śniadania, przekąski itp.
  • nie masz ochoty na ubijanie śmietany z masłem i cukrem
  • nie masz ochoty brudzić 100 patelni

Więcej przepisów na muffiny

Te łatwi bananowi muffiny byli mój domyślny dla trochę, chociaż zazwyczaj przełączam między te i few inni muffin przepisy poprzednio umieszczający na mój miejscu. Uważam te muffiny za zdrowsze i są one zatwierdzone przez każdego malucha i dorosłego. ????

  • Muffinki owsiane z jabłkami dla dzieci
  • Pełnoziarniste muffiny bananowo-orzechowe (te zawierają owies)
  • Muffinki owsiane z jagodami
  • Całe pszenne muffiny jabłkowo-cynamonowe
  • Muffiny Morning Glory
  • Mini Pumpkin Muffins (ulubione mojego rocznego dziecka. Zazwyczaj pomijam chipsy czekoladowe. Są takie proste).

Chętnie się dowiem, jeśli wypróbujesz któryś z nich!

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Szybkie i łatwe muffiny bananowe

4,9 z 863 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 10 minut
  • Czas gotowania: 20 minut
  • Całkowity czas: 30 minut
  • Plon: 10-12 muffinów
  • Kategoria: Muffiny
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Te muffiny bananowe są miękkie, maślane i doprawione cynamonem. Są wspaniałe same, ale fantastycznie smakują z 1 filiżanką posiekanych orzechów włoskich lub wiórkami czekoladowymi. Potrzebne są 3 dojrzałe banany i garść podstawowych składników kuchennych.


Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki (188g) mąki uniwersalnej lub pełnoziarnistej (łyżka i wyrównana)
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 1 łyżeczka cynamon mielony
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 3 duże dojrzałe banany (około 1 i 1/2 szklanki puree)*.
  • 6 łyżek stołowych (85 g) niesolonego masła, roztopionego (lub roztopionego oleju kokosowego)
  • 2/3 szklanki (135 g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru (lub cukru kokosowego)*.
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki stołowe (30ml) mleka*
  • opcjonalnie: 1 filiżanka posiekanych orzechów włoskich, pekanów lub wiórków czekoladowych

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 425°F (218°C). Spryskaj formę do muffinów z 12 otworami sprayem zapobiegającym przywieraniu lub użyj foremek do babeczek.
  2. W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon i gałkę muszkatołową. Odłóż na bok. W dużej misce lub w misce miksera, rozgnieć banany. Na średnich obrotach, ubij lub wbij roztopione masło, brązowy cukier, jajko, ekstrakt waniliowy i mleko. Wsyp suche składniki do mokrych, a następnie ubijaj do połączenia. Jeśli dodajesz orzechy lub wiórki czekoladowe, wrzuć je teraz. Ciasto będzie gęste.
  3. Łyżeczką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je aż do samej góry. Piec przez 5 minut w temperaturze 425, a następnie, trzymając muffiny w piekarniku, zmniejszyć temperaturę do 350°F (177°C). Piec przez kolejne 16-18 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Całkowity czas pieczenia muffinów w piekarniku to około 21-23 minuty, mniej więcej. (W przypadku mini muffinek, piec 12-14 minut w temperaturze 350°F (177°C)). Pozwól muffinom ostygnąć przez 5 minut w formie, a następnie przenieś je na druciany stojak do dalszego chłodzenia.
  4. Muffiny zachowują świeżość pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez kilka dni lub w lodówce do 1 tygodnia.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania: Dla dłuższego przechowywania, zamrozić muffiny na okres do 3 miesięcy. Rozmrażać przez noc w lodówce, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej lub podgrzać w kuchence mikrofalowej, jeśli chcesz.
  2. Dlaczego początkowa wysoka temperatura? Gorący strumień powietrza szybko uniesie wierzch muffinów, a następnie wnętrze muffinów będzie mogło piec się przez resztę czasu. To pomaga muffiny wzrosnąć ładne i wysokie.
  3. Mrożone banany: Możesz użyć rozmrożone mrożone banany w tym przepisie muffin. Rozmrożone mrożone banany są bardzo mokre, więc blot ich z ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru płynu.
  4. Cukier: Można użyć 2/3 filiżanki pakowane brązowego cukru lub cukru kokosowego. Lub mieszanki tych do uzyskania 2/3 filiżanki. Jeśli używasz 2/3 filiżanki cukru kokosowego, muffiny nie będą tak słodkie. Według mnie najlepiej smakują z 2/3 szklanki brązowego cukru lub po 1/3 szklanki każdego z nich. 2/3 szklanki miodu lub czystego syropu klonowego również się sprawdzi, choć muffiny będą miały nieco bardziej wilgotne środki. Nie jestem pewien co do substytutów cukru, ale daj mi znać, jeśli spróbujesz jakiś.
  5. Mleko: Użyj ulubionej odmiany nabiału lub mleka bez nabiału.
  6. Banana Bread: Oto mój ulubiony przepis na chleb bananowy. ????

Słowa kluczowe: muffiny bananowe

Related Recipes

  • Muffinki owsiane z bananem i jabłkiem
  • Muffinki pełnoziarniste jabłkowo-cynamonowe
  • Muffinki owsiane z jagodami
  • Zdrowe pełnoziarniste muffiny bananowo-orzechowe