Post

Maryland Hot Crab Dip

Przejdź do przepisu

Ten gorący i serowy dip krabowy Maryland zyskuje aprobatę zarówno miejscowych, jak i przyjezdnych. Aby uzyskać najlepszy smak i konsystencję, użyj świeżego mięsa krabowego oraz pozostałych 8 składników, takich jak serek śmietankowy, przyprawa Old Bay i ser cheddar. Wolno gotowane lub pieczone, to jest najbardziej nieodparty dip. Przyciąga tłumy za każdym razem, gdy go przyrządzam!

Wystarczy wejść do jakiegokolwiek baru lub restauracji w Maryland, a na pewno znajdziecie w menu gorący dip krabowy. To nasza podstawowa potrawa. Czasem podawany na miękkich preclach, czasem zapiekany na patelni, zawsze jest obowiązkowym punktem zamówienia. Jemy go na kurczaku (zwykle nazywanym "chicken chesapeake") lub w quesadillas, ale najlepszym sposobem podawania gorącego, serowego dipu krabowego jest świeży chleb, kawałki pita, seler naciowy i/lub solidne, maślane krakersy.

Tutaj, w Maryland, KOCHAMY NASZ DIP KRABOWY

.

Ten gorący dip krabowy jest:

  • Zrobiony z jumbo lump crab
  • Serowy dip spotyka się z ciastkami krabowymi
  • Wciągająco kremowy
  • Przyprawiony Old Bay
  • Pieczone lub wolno gotowane, do wyboru
  • Bardzo szybko, bez wstępnego gotowania
  • Nic mniej niż wielki hit, gwarantowane

To robi Maryland sprawiedliwości!

Szukajcie w Internecie lub w książkach kucharskich, a znajdziecie miliony przepisów na dip krabowy. Wszystkie one są skupione wokół - zgadłeś - kraba, ale dodatki mogą się różnić. Wypróbowałam setki krabowych dipów (jestem nimi otoczona!) i wiem, co działa, a co nie.

Najlepsze składniki dipu krabowego

Oto 9 składników, których potrzebujesz, aby zrobić najlepszy dip krabowy Maryland na tej planecie. I to nie jest przesada. Mam miejscowych, którzy przysięgają na ten jeden!!!!

  1. Serek śmietankowy: Serek śmietankowy jest podstawą tego dipu. Nie ma zamienników tutaj.
  2. Majonez: Nie lubię majonezu i nadal kocham ten dip krabowy. Nie trzeba dużo - tylko tyle, aby rozcieńczyć ser śmietankowy i dodać, że niezbędne kremowy tekstury dipu.
  3. Kwaśna śmietana: Niektóre przepisy na dip krabowy wymagają tylko majonezu i serka śmietankowego, ale ja lubię przełamać te cięższe składniki pikantną kwaśną śmietaną. Zaufaj mi, to działa.
  4. Cheddar Cheese: Możesz użyć ostrego cheddara lub białego cheddara, jeśli jest to pożądane, ale nie używaj innego sera, który ma silniejszy smak, ponieważ nie chcemy, aby obezwładnić kraba.
  5. Mielona musztarda: Szczypta musztardy jest kluczowym składnikiem w każdym przepisie na ciasto krabowe Maryland i używamy czegoś podobnego również tutaj. Mielona musztarda jest konieczne - i nie martw się, nie smak musztardy.
  6. Sok z cytryny: Świeży, równoważący smak!
  7. Old Bay Seasoning: Ta słona przyprawa jest podstawą w Maryland, zwłaszcza z krabem.
  8. Worcestershire Sauce: Tak wiele smaku. Nie trzeba dużo - wystarczy 2 łyżeczki.
  9. Lump Crab Meat: Dla absolutnie najlepszego dipu krabowego, polecam użycie mięsa krabów lub mieszanki mięsa krabów i płetwy tylnej. Lump mięso krabowe gwarantuje te duże mouthwatering bites z kraba.

Odrobina ostrego sosu też jest pyszna!

Jak zrobić Hot Crab Dip

Jesteś tylko około 30-35 minut od tej błogości!

  1. Najpierw ubij serek śmietankowy. Chcesz, aby był super kremowy i gładki.
  2. Ubijać w resztę składników z wyjątkiem kraba.
  3. Wmieszać kraba. Unikaj używania miksera na tym etapie, ponieważ nie chcesz całkowicie rozbić kraba.
  4. Gotuj na wolnym ogniu lub upiecz. Gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 godziny, aż będzie gorące i kremowe, lub piecz w naczyniu do zapiekanek, naczyniu do pieczenia lub na patelni nadającej się do piekarnika przez 25 minut lub do momentu, gdy się zrumieni i będzie bąbelkowe na brzegach.

Proces jest szybki, prosty i niezawodny, o ile używasz właściwych składników. Mikser ręczny lub stojący jest zdecydowanie pomocny i ułatwia mieszanie, ale ja również mieszałam to wcześniej ręcznie.

Serwowanie dipu krabowego

Przy podawaniu, zachowaj prostotę

. Chcesz, aby smaki z dipu błyszczały, więc nie podawaj go z krakersami lub pieczywem o zbyt mocnym smaku. Solidne kromki bagietki, chleb rzemieślniczy (na zdjęciu!) lub krakersy są kluczowe, abyś mógł nabrać całą masę kraba.

Najlepsze mięso krabowe do dipu krabowego

Na rynku można znaleźć mięso krabowe z puszki, mrożone lub świeże (przechowywane w lodówce). Nieschłodzone mięso krabowe z puszki nie ma najświeższego smaku (oczywiście). Jeśli musisz użyć konserwy, szukaj jej w dziale chłodniczym. Im świeższe mięso krabowe, tym lepszy będzie smak dipu krabowego.

Mięso krabów oznaczone jako "hand-picked"lub "fresh-picked"

jest w pełni ugotowane i sprzedawane w plastikowych tubach przez rzeźnika lub sklep z owocami morza. To jest to, czego zawsze używam do ciastek krabowych i dipu krabowego i gorąco zachęcam was do używania tego samego tutaj. Jest droższy niż ten z puszki, ale macie zupełnie inny (i świeży) produkt. Nie martw się, wszystkie inne składniki są całkiem niedrogie, zwłaszcza jeśli kupisz je pod marką sklepową lub znajdziesz na wyprzedaży.

Zapytaj swojego sprzedawcę, gdzie znajdziesz najświeższe mięso kraba w sklepie. Ja kupuję świeże mięso kraba w plastikowej tubie o pojemności 1 funta w sklepie z owocami morza.

To NIE ZAWODZI!

Więcej 5 gwiazdkowych przystawek

  • Pepperoni Pizza Dip
  • Dip szpinakowy z pieczonym czosnkiem i boczkiem
  • Skórki z ziemniaków
  • Serowe jalapeńczyki owinięte bekonem
  • Miękkie precelki
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Maryland Hot Crab Dip

4.2 z 33 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 10 minut
  • Czas gotowania: 25 minut
  • Całkowity czas: 35 minut
  • Wydajność: służy 8
  • Kategoria: Appetizers
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Aby uzyskać najlepszą konsystencję, użyj mięsa krabowego i każdego z wymienionych składników. Żadnych zamienników! Podawaj z chrupiącą bagietką, solidnymi krakersami, selerem naciowym lub świeżą pitą. Aby uzyskać więcej wskazówek dotyczących sukcesu i dowiedzieć się, jakiego mięsa kraba użyć, zobacz powyższy wpis na blogu.


Składniki

  • 8 uncjis (224g) blok sera śmietankowego, temperatura pokojowa*
  • 1/4 filiżanki(60g) majonez
  • 1/2 filiżanki (120g) kwaśna śmietana
  • 1 i 1/4 filiżanki(155g) rozdrobniony ser cheddar, podzielony
  • 1/2 łyżeczki mielona musztarda
  • 1 łyżeczka sok z cytryny
  • 1 i 3/4 łyżeczki przyprawy Old Bay*.
  • 2 łyżeczkis sos worcestershire
  • 1 funt świeżego mięsa krabów*
  • opcjonalnie: 2 kreski ostrego sosu (lub do smaku)

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 375°F (191°C).
  2. W dużej misce miksera ręcznego lub stojącego z łopatką, ubić serek śmietankowy na średnich obrotach, aż będzie gładki i kremowy, około 1 minuty.
  3. Dodać majonez, kwaśną śmietanę, 1 filiżankę sera cheddar, musztardę, sok z cytryny, przyprawę Old Bay, sos worcestershire i ostry sos (jeśli używasz). Ubijać na średnio-wysokiej prędkości, aż do połączenia. Używając łyżki lub gumowej szpatułki, delikatnie włożyć mięso kraba. Jeśli używałeś ostrego sosu, spróbuj, a następnie dodaj więcej ostrego sosu, jeśli chcesz.
  4. Przełóż do 9-calowej (lub nieco większej) formy do pieczenia, naczynia do pieczenia lub patelni nadającej się do piekarnika. Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera cheddar.
  5. Piec przez 25 minut lub do momentu, aż będzie gorące i bąbelkowe wokół krawędzi.
  6. Podawaj na ciepło.
  7. Resztki przykryć i przechowywać w lodówce do 5 dni. Odgrzewać w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku nagrzanym do temperatury 350°F (177°C).

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania: Przed pieczeniem, gotowaniem na wolnym ogniu i podaniem, można w pełni złożyć ten krabowy dip, szczelnie przykryć i wstawić do lodówki na 2 dni. Można również zamrozić nie upieczony lub upieczony (i schłodzone) dip krabowy do 3 miesięcy. Rozmroź, a następnie upiecz zgodnie z instrukcją lub, jeśli już upiekłeś, rozmroź i podgrzewaj w piekarniku w temperaturze 350°F (177°C) przez 25 minut lub do momentu, aż będzie ciepły.
  2. Upewnij się, że używasz bloku serka śmietankowego, a nie serka do smarowania. Bez problemu używałam składników o niższej zawartości tłuszczu, takich jak serek śmietankowy o niższej zawartości tłuszczu (nie beztłuszczowy), kwaśna śmietana i majonez, ale dip oczywiście smakuje lepiej z wersjami pełnotłustymi.
  3. Old Bay: Użyj 2 łyżeczek dla pikantniejszego kopa. (Ja zwykle tak robię!)
  4. Które mięso kraba do wykorzystania: Na wszelkie pytania dotyczące mięsa krabowego, które należy użyć, zobacz Najlepsze mięso krabowe do dipu krabowego w powyższym wpisie na blogu. Gorąco polecam świeże (schłodzone) mięso krabów lump.
  5. Wolnowar: Wykonaj kroki 2 i 3. Zamiast przenoszenia do naczynia do pieczenia, łyżka do wolnowaru (nie dodawać 1/4 filiżanki sera na górze) i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 godziny, aż gorące i kremowe. Mieszaj od czasu do czasu podczas gotowania. Podczas ostatnich 30 minut, posypać 1/4 filiżanki sera cheddar na wierzchu.

Słowa kluczowe: dip krabowy, krab, przystawka

Przepisy powiązane

  • Ciastka krabowe Maryland Przepis (Mały wypełniacz)
  • Mój ulubiony dip do pizzy Pepperoni
  • Domowej roboty precle krabowe
  • Dip szpinakowy z pieczonym czosnkiem i boczkiem