Post

Brownie krówkowe z chipsami z masła orzechowego

Przejdź do przepisu

To są zdecydowanie najbardziej puszyste domowe brownies na świecie!


Panie i Panowie, przedstawiam Wam jeden z ostatnich przepisów 2012 roku. Dziś mamy masło orzechowe i czekoladę. Czy oczekiwalibyście czegoś mniej?

Poszliśmy na imprezę świąteczną w zeszłym tygodniu i chciałam przynieść coś razem z moimi domowymi babeczkami funfetti. Prosty deser, który wiedziałam, że wszyscy pokochają. Kilka miesięcy temu zapisałam w zakładkach przepis na pyszne domowe brownie i od razu wiedziałam, że to dobry moment, aby je wypróbować.

Do prostego przepisu na gooey brownie, dodałam wiórki z masła orzechowego. Oczywiście. Nigdy nie potrafię dokładnie stosować się do przepisów. Muszę go "Sally". ????

Domowe brownies można zrobić z niesłodzonego kakao w proszku lub roztopionej stałej czekolady. Jeśli używasz kakao w proszku, zazwyczaj będziesz potrzebować więcej tłuszczu w cieście, ponieważ kakao w proszku nie zawiera masła kakaowego, które zawiera stała czekolada. Robiłam brownies na oba sposoby.

Przez lata i lata, I've been making one killer homemade brownie recipe- it's a large batch brownie recipe using flour, eggs, vanilla extract, butter, and sugar. Mój oryginalny domowy brownie nazywa się dla roztopionej czekolady. Kilka z was zrobiło to szczególne brownie, mówiąc mi, jak chewy, fudgy, i intensywnie czekoladowe są. Całkowicie się z tym zgadzam. Uwielbiam mój przepis na domowe brownie!

Dzisiejszy przepis na brownie to mniejsza porcja. Używa tych samych składników: mąki, jajek, ekstraktu waniliowego, masła i cukru. Wzywa do kakao w proszku. I są naprawdę, naprawdę, naprawdę puszyste.

Szczerze mówiąc, naprawdę nie mam preferencji nad kakao w proszku lub stałej czekolady w przepisie brownie - mam na myśli, że to czekolada (w postaci proszku lub stałej postaci) miesza się z masłem. I smakuje DOBRZE.

Dzisiejszy przepis, z użyciem kakao w proszku, wymaga więcej masła niż mój domowy przepis na brownie i robi mniejszą partię. Możecie sobie wyobrazić, jak gęste są te ciastka!

Oprócz kakao w proszku i roztopionej stałej czekolady, oba przepisy na brownie wymagają tych samych rzeczy, ale w różnych ilościach. Przeanalizujmy dzisiejszy przepis trochę dalej, dobrze?

Dzisiejsze brownie są ciemne, bogate, wilgotne i pozostawi cię krzyczeć o wysokiej szklance mleka. Będą przyklejać się do dachu twoich ust, napełnią cię chęcią na kolejny placek i sprawią, że będziesz myśleć, że jesz czekoladowy lukier w stałej formie. Fakt.

Przepis jest dość prosty. Zacznij od stopienia razem masła, cukru, niesłodzonego kakao i soli. Dzisiejszy przepis używa tej samej ilości cukru, co mój przepis na domowe brownie - ale dzisiejszy przepis robi mniejszą porcję. Czy są *zbyt* słodkie? Wcale nie. Ponieważ mój oryginalny przepis na brownie wymaga półsłodkiej, rozpuszczonej czekolady, dostajesz dodatkową dawkę cukru. Dzisiejszy przepis na mniejsze brownie, z użyciem niesłodzonego kakao w proszku, nie wymaga dodatkowego cukru. Get it? Rozumiem. Dobrze.

Roztopiłam te cztery składniki razem w mikrofalówce. Czułam się wyjątkowo leniwa, więc nie krępuj się użyć zamiast tego kuchenki.

Następnie dodaj jeszcze kilka typowych składników brownie - ekstrakt waniliowy i 2 jajka. Ubijaj trzepaczką za pomocą drewnianej łyżki. Ten przepis absolutnie nie wymaga użycia miksera! I możesz wszystko wymieszać w jednej misce. Żadnych dodatkowych naczyń do zabrudzenia, żadnego dodatkowego czasu do stracenia. Alleluja!

Powoli wmieszaj mąkę. Przepis wymaga tylko 1/2 szklanki mąki. Krówkowatość brownie jest bezpośrednio związana z ilością mąki w przepisie. I z tylko 1/2 szklanki mąki w całym przepisie, można sobie wyobrazić, dlaczego te dzieci są tak cholernie bogate. To jak wgryzanie się w miękką i gęstą tabliczkę ciemnej czekolady. To najwspanialsze czekoladowe doświadczenie.

Co, u licha, może sprawić, że to szalenie bogate, gęste i zwarte brownies będzie jeszcze lepsze? Masło orzechowe. Czyż nie jest to odpowiedź na większość życiowych problemów? Masło orzechowe i czekolada na ratunek.

1 filiżanka wiórków masła orzechowego wmieszana w to ciasto brownie to najlepsza decyzja, jaką kiedykolwiek podjęłam. Chyba nie muszę Cię już przekonywać w tej kwestii.

Piecz brownie przez 25-30 minut. Moje zajęło około 28 minut. Piecz je tak długo, jak to tylko możliwe. Jeśli chcesz uzyskać miękką, puszystą, kleistą konsystencję brownie, pamiętaj, aby ich nie przesadzić z pieczeniem. Po 25 minutach sprawdź ich gotowość. Włóż wykałaczkę do środka brownie. Niektóre okruchy mogą się przykleić do wykałaczki, kiedy ją wyjmiesz. Jeśli jest jeszcze płynny, piecz jeszcze 3-5 minut. Nie przekraczaj (nie, nie, nie!!!) 30 minut.

Pozostawienie brownies do ostygnięcia przed pokrojeniem na kwadraty to prawdziwy test dla mojej cierpliwości. Włożyłam je do lodówki, żeby szybciej wystygły - powiedzmy sobie szczerze, nie mam cierpliwości. Miałam imprezę, na którą musiałam je przynieść i niewiele czasu do stracenia. Jeden szybki test smaku przed zapakowaniem ich do pudełka i już wiedziałam, że mam zwycięzcę wśród brownie. To była miłość od pierwszego ugryzienia.

Nie mogę uwierzyć, jak łatwo je zrobić! Łatwiejsze niż jakakolwiek mieszanka brownie w pudełku, którą kiedykolwiek próbowałam. Powiedziałabym, że moim zdaniem są to *najlepsze* brownie jakie kiedykolwiek jadłam, ale nie potrafię wybrać ulubionych. Moja oryginalna, domowa wersja z użyciem czystej, roztopionej czekolady jest rewelacyjna - brownies są bogate, dekadenckie, gęste i stanowią idealną bazę dla takich rzeczy jak lukier z masła orzechowego czy chrupiące orzeszki ziemne.

Dzisiejsze brownies są... szokujące... również bogate, dekadenckie i gęste. Jest to przepis na mniejszą porcję, a każdy kwadracik można pomylić z prawdziwą krówką. Są dla prawdziwego miłośnika czekolady. Z radością mogę powiedzieć, że całkowicie zniknęły na moich oczach podczas świątecznego przyjęcia.

I jeszcze bardziej się cieszę, że następnego dnia zrobiłam je ponownie. Z oczywistych powodów...

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Ultimate Fudge Brownies z chipsami z masła orzechowego

★★★★★ 5 z 3recenzji
  • Autorka: Sally
  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 25
  • minut
  • Całkowity czas: 1 godzina, 30 minut
  • Wydajność: 16 ciastek
  • Kategoria: Brownies
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

To są zdecydowanie najbardziej puszyste domowe brownies na świecie!


Składniki

  • 10 łyżek stołowych (145g) niesolonego masła
  • 1 i 1/4 szklanki (250g) granulowanego cukru
  • 3/4 szklanki + 2 łyżki stołowe (72g) niesłodzonego kakao w proszku
  • , użyłam Hershey's Special Dark
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
  • 2 duże jajka
  • 1/2 szklanki (63g) mąki uniwersalnej
  • (łyżka i wyrównana)
  • 1 fil iżanka (180g) wiórków z masła orzechowego

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 325°F (163°C). Kwadratową formę do pieczenia o średnicy 8 lub 9 cali wyłożymy papierem pergaminowym lub folią aluminiową, zostawiając po bokach margines na wyjęcie gotowego brownies.
  2. Rozpuść masło, cukier puder, kakao w proszku i sól w dużej misce w mikrofalówce. Roztapiaj w 30-sekundowych odstępach i mieszaj po każdym razie, aż masło całkowicie się rozpuści. Mieszanka będzie wyglądała na ziarnistą. Odstaw na kilka minut, aby pozostałe składniki były gotowe. Nie chcesz, aby mieszanka była gorąca.
  3. Wymieszaj z ekstraktem z wanilii. Dodawaj jajka po jednym na raz, mieszając po każdym dodaniu. Ciasto będzie gęste i będzie wyglądało na błyszczące. Dodaj mąkę, ubijając trzepaczką, aż do całkowitego połączenia. Postaraj się nie przesadzić z mieszaniem ciasta na tym etapie. Delikatnie wmieszaj wiórki masła orzechowego, pozostawiając kilka do posypania na wierzchu. Wlej do przygotowanej formy do pieczenia i posyp pozostałymi wiórkami masła orzechowego.
  4. Piecz przez 25 minut i sprawdź, czy brownies są gotowe. Włóż wykałaczkę w środek. Jeśli wyjdzie tylko z kilkoma okruchami, brownies jest gotowe. Piecz jeszcze 3-5 minut, jeśli ciasto wygląda na zbyt płynne. Nie piecz dłużej niż 30 minut.
  5. Pozostaw brownies do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem na kwadraty. Brownie pozostają miękkie i świeże przechowywane w szczelnym pojemniku do 7 dni. Nie wytrzymają tak długo, zaufaj mi!

Uwagi

  1. Ciasto brownie jest zaadaptowane od Alice Medrich.

Słowa kluczowe:

peanut butter chip brownies, fudge brownies

Przepisy powiązane

  • Brownie z chrupiącym ciasteczkiem z masłem orzechowym
  • Brownie z nadzieniem z masła orzechowego
  • Brownie czekoladowe z precli z masłem orzechowym
  • Czekoladowe ciasteczka z precli z masłem orzechowym