Post

Lemoniada truskawkowa słodzona miodem

Przejdź do przepisu

Zimna i orzeźwiająca, ta czteroskładnikowa słodzona miodem lemoniada truskawkowa jest zrobiona z prawdziwych truskawek i świeżych cytryn. Robi się ją szybko i jest idealna na ciepłe letnie dni.

Opowiedz mi o tej słodzonej miodem lemoniadzie truskawkowej

  • Smak: Cierpki, trochę owocowy, a trochę słodki. Jest to napój gaszący pragnienie i smakuje szczególnie orzeźwiająco podany z dużą ilością lodu.
  • Łatwość: Jest to szalenie łatwy przepis na drinka. Wszystko, czego ten napój wymaga to soczyste truskawki, cytryny, miód, woda i blender.
  • Czas: Ta domowa lemoniada truskawkowa zajmuje około 15 minut łącznie. Ten czas obejmuje płukanie i krojenie truskawek.

Przepis Testowanie Lemoniada truskawkowa słodzona miodem: Co działa, a co nie

  1. Słodycz. Co docenisz najbardziej o tym przepisie na napój jest to, że nie jest nadmiernie słodzone jak kupione w sklepie słodkie napoje lemoniadowe jesteśmy przyzwyczajeni. Możesz naprawdę poczuć czysty smak cytryny i słodkich truskawek. Dodatkowo, masz pełną kontrolę nad ilością dodanej słodyczy. Jeśli Twoje truskawki są wyjątkowo słodkie, ogranicz ilość miodu. Jeśli chcesz, aby Twój napój był nieco słodszy, dodaj go więcej.
  2. Podnieś poprzeczkę. Możesz zamienić tę lemoniadę truskawkową w koktajl. Idealnie pasuje do niej odrobina rumu lub wódki o smaku cytrusowym.
  3. Wrzuć najwyższy bieg. Upewnij się, że masz mocny blender, który zmiksuje truskawki. Uwielbiamy ten blender ponieważ nie tylko jest mocny, ale działa również jako robot kuchenny lub rozdrabniacz.

Wskazówka: Ta lemoniada truskawkowa jest spieniona zaraz po wyjęciu z blendera, więc jeśli chcesz, aby piana osiadła przed wypiciem, umieść lemoniadę w lodówce na około 1-2 godziny przed podaniem. W rzeczywistości, smakuje ona jeszcze lepiej drugiego dnia, kiedy smaki mają szansę się ustabilizować - tak jak ta sangria z jabłkowego cydru.

Więcej Przepisów z Cytryną

  • Truskawkowe cytrynowe ciasteczka z makiem
  • Jagodowe ciasto jogurtowe z cytryną
  • Jagodowe ciasto cytrynowe
  • Cytrynowe ciasto budyniowe
  • Domowy Lemon Curd
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Lemoniada truskawkowa słodzona miodem

  • Autor: Sally
  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Całkowity czas: 15 minut
  • Wydajność: 8 filiżanek
  • Kategoria: Napoje
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Ta orzeźwiająca lemoniada truskawkowa słodzona miodem z 4 składników jest zrobiona z prawdziwych truskawek i świeżego soku z cytryny.


Składniki

  • 1 i 1/2 funta truskawek, opłukanych i przepołowionych
  • 6 filiżanek wody
  • 3/4 szklanki soku z cytryny Meyer lub zwykłej (około3-4 cytryny)
  • 1/2 szkl anki miodu (lub więcej do smaku)

Instrukcje

  1. Upewnij się, że masz mocny, wydajny blender, który zmiksuje truskawki.
  2. Dodaj do blendera truskawki, 2 szklanki wody, sok z cytryny i miód. Miksuj na wysokich obrotach przez co najmniej 2 minuty lub do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelać do dużego dzbanka i wymieszać z pozostałą wodą. Skosztuj. Dodaj więcej miodu, jeśli chcesz, aby była słodsza.
  3. Lemoniada jest spieniona zaraz po wyjęciu z blendera, więc jeśli chcesz, aby piana opadła przed wypiciem, umieść lemoniadę w lodówce na 1-2 godziny przed podaniem.
  4. Podawaj z lodem.

Uwagi

  1. Truskawki: W tym przepisie nie odcedzamy truskawek. Jeśli jednak chcesz je odcedzić, zmiksuj je tylko z 1 szklanką wody, a następnie przecedź mieszaninę do dzbanka. Następnie mieszamy z pozostałą wodą, sokiem z cytryny i miodem.

Słowa kluczowe: lemoniada słodzona miodem, lemoniada truskawkowa

Przepisy pokrewne

  • Truskawkowe naleśniki z masłem maślanym z miodem
  • Domowej roboty masło miodowe
  • Smoothie truskawkowo-bananowe
  • Śniadanie truskawkowe Mango Smoothie

Komentarze (0)

Zostaw komentarz