Lekkie lody z masłem orzechowym
Przejdź do przepisu6-składnikowe ciasto z lodami z masła orzechowego, które jest lżejsze. Śmiało, zjedz jeszcze jeden kawałek!
Jest tylko 6 składników
, których potrzebujesz, aby zrobić to ciasto. Połącz 1 kwartę swoich lodów (co stanowi 2/3 normalnego kartonu lodów) do wyboru z 8 uncjami mrożonej bitej polewy (co stanowi 1 tubę Cool Whip). To będzie twój nadzienie pie. Cool Whip sprawia, że extra kremowy, a jednocześnie czyni go lżejszym. Spróbuj użyć ciężkiej śmietany zamiast!Upewnij się, że lody są zmiękczone i Cool Whip jest rozmrożone. To sprawia, że rzeczy o wiele łatwiejsze, zaufaj mi. Rozłóż 1/2 nadzienia na domowej roboty ciasteczkową kruszonkę Oreo (domowa = o wiele lepsza). Rozpuść 1/4 szklanki masła orzechowego i skrop połowę nadzienia na wierzchu. Ułóż warstwę z resztą nadzienia, następnie z resztą roztopionego masła orzechowego i zwieńcz wszystko kawałkami Reese's Pieces. Zamrażaj przez 6 godzin.
Właśnie zrobiłeś najłatwiejsze na świecie ciasto lodowe w wersji light. W stylu masła orzechowego.
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litychRozjaśnione lody z masłem orzechowym (Peanut Butter Ice Cream Pie)
- Autorka: Sally
- Prep Time: 15 minut
- Czas gotowania: 0 minut
- Całkowity czas: 6 godzin, 15 minut
- Wydajność: służy 12
- Kategoria: Deser mrożony
- Metody: Pieczenie
- Kuchnia: Amerykańska
Opis
6-składnikowe ciasto lodowe z masłem orzechowym w wersji light. Śmiało, zjedz jeszcze jeden kawałek!
Składniki
Ciasteczkowa polewa Oreo
- 2 filiżanki Oreo o obniżonej zawartości tłuszczu (około 18 Oreos)
- 5 łyżek stołowych (1/3 szklanki) niesolonego jasnego masła , roztopionego (lub pełnotłustego masła)
Nadzienie
- jedno 8-uncjowe opakowanie beztłuszczowej masy chłodzącej, rozmrożone LUB 1 filiżanka ciężkiej śmietany
- 1 ćwiartka lekkich lodów z masłem orzechowym, * zmiękczone
- 1/4 filiżanki kremowego masła orzechowego
- 1/2 fil iżanki Reese's Pieces, kruszone
Instrukcje
- Zrobimy ciasto: Połącz pokruszone ciasteczka i roztopione masło. Wciśnij masę równomiernie na dno i boki nieprzywierającej 8-calowej foremki. Odstaw na bok.
- Przygotować nadzienie: W dużej misce wymieszaj razem Cool Whip i lody, aż zmiękną i równomiernie się połączą. Łyżka 1/2 mieszaniny do przygotowanego crust. Roztopić masło orzechowe i skropić połowę nadzienia. Ułożyć resztę nadzienia na wierzchu i skropić pozostałą częścią roztopionego masła orzechowego. Posypać pokruszonymi kawałkami Reese's Pieces. Przykryj i zamrażaj przez około 6 godzin lub do momentu, aż będą twarde.
- Przed podaniem pozostawić w temperaturze pokojowej na 5-10 minut, aby zmiękły przed pokrojeniem. Przechowywać w zamrażarce w stanie schłodzonym do momentu podania ciasta.
Uwagi
- Lody: Każdy rodzaj lodów lub mrożonego jogurtu będzie w porządku. Upewnij się, że sprawdziłeś rozmiar kartonu z lodami. Większość kartonów są 1,5 kwarty. Potrzebujesz tylko 1 kwartę dla tego przepisu.
Słowa kluczowe: lekkie lody z masłem orzechowym, lody z masłem orzechowym
Przepisy powiązane
- Najbardziej kremowy lukier z masła orzechowego
- Niewiarygodne ciasto z masłem orzechowym
- Ciasteczka Snickers z masłem orzechowym
- Lody dla miłośników ciasta ciasteczkowego
Komentarze (0)