Ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym i płatkami owsianymi
Przejdź do przepisuMiłośnicy masła orzechowego i czekolady radują się! Połączyłam co najmniej 3 pyszne ciasteczka w jeden pyszny przepis z moimi wielkie tłuste ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym i płatkami owsianymi. Uważaj się za ostrzeżonego: te ciasteczka eksplodują smakiem, są bezapelacyjnie grube i nie można im się oprzeć. Gwarantują, że zaspokoją niemal każdy ciasteczkowy głód.
Jedna z czytelniczek, Dyna, mówi:
"Z całą pewnością jest to NAJLEPSZY przepis na ciasteczka, jaki kiedykolwiek zrobiłam, a zrobiłam ich wiele jako pięćdziesięciokilkuletnia matka trójki dzieci. Niesamowicie satysfakcjonujące doświadczenie z ciasteczkami. Wszystkie dodatkowe uwagi i sugestie też były na miejscu. Podążanie za tymi wskazówkami sprawiło, że otrzymałam piękne, pyszne ciasteczka! Dziękuję za udostępnienie tego światu, aby wszyscy mogli się nim cieszyć."Ciasteczko, które zaspokoi wszystkie ciasteczka, to duże, tłuste ciasteczka z masłem orzechowym i płatkami owsianymi to istna uczta. Zainspirowało mnie do wypróbowania tych dekadenckich smakołyków po tym, jak po raz pierwszy zobaczyłam okładkę mojej książki kucharskiej, Sally's Cookie Addiction, po raz pierwszy. Wspaniałe ciasteczka-potworki zdobiące okładkę książki są pełne M&Msów i można je znaleźć w rozdziale 2.
Ten przepis jednak pomija te tęczowe cukierki i zamiast tego skupia się na związku smakowym, jakiego jeszcze nie było. Chipsy czekoladowe i masło orzechowe. To połączenie stworzone w ciasteczkowym niebie! W tym przepisie łączymy tę idealną parę z teksturowanymi płatkami owsianymi, aby uzyskać najgrubsze, najbogatsze i najbardziej satysfakcjonujące ciasteczka.
Opowiedz mi o tych ciasteczkach czekoladowych z masłem orzechowym i płatkami owsianymi
- Tekstura: Ciasteczka te, wypełnione tak wieloma pysznymi dodatkami, mają kruche brzegi, miękkie środki i są niewiarygodnie grube. (Zawsze jestem zszokowana tym, jak grube się okazują).
- Smak: Zwykłe ciasteczka z kawałkami czekolady są same w sobie słodkie jak masło maślane, ale połączenie masła orzechowego i czekolady daje pyszną dekadencję tym ciasteczkom.
- Łatwość: Ciasto jest proste do zrobienia, powstaje w kilka minut przy użyciu kilku podstawowych dodatków do spiżarni, takich jak staroświeckie płatki owsiane i masło orzechowe. Zrób je na przekąskę tego samego dnia lub przygotuj przed specjalną okazją (patrz Uwaga).
- Czas: To ciasto może być przygotowane i schłodzone w poniżej godziny. 20 minut w lodówce (tyle samo czasu chłodzimy ciasto na ciasteczka brownie) pomaga owsiance wchłonąć trochę wilgoci i zapobiega nadmiernemu rozrastaniu się ciasteczek.
Testowanie Przepisów: Co się sprawdza, a co nie
- Waga masła orzechowego. To ciasto zostało zaadaptowane z moich owsianych ciasteczek czekoladowych. Dodatek masła orzechowego w tym przypadku może jednak obciążyć ciasto. Aby temu przeciwdziałać, dodaję proszek do pieczenia.
- Rozwiązanie do rozsmarowywania. Podczas testowania przepisu stwierdziłam, że ciasteczka nie rozprowadzają się wystarczająco dobrze. Postanowiłam zamienić miejscami ilość cukru pudru i brązowego cukru. Cukier granulowany - suchy i rzadki - pomaga zwiększyć rozpiętość ciasteczek. Brązowy cukier - wilgotny i gęsty - sprawia, że ciasteczka są zwarte. Zwiększenie ilości cukru ziarnistego sprawia, że ciasto idealnie się rozprowadza. Nie będziesz nawet tęsknić za dodatkowym smakiem brązowego cukru, ponieważ masło orzechowe jest naszym faworytem.
- Mniej płatków owsianych + więcej czekolady. Podczas testowania, początkowo w ciasteczkach znajdowała się większa ilość płatków owsianych. Zdecydowałam się zmniejszyć tę ilość, aby zrobić miejsce na więcej wiórków czekoladowych. Możecie mnie winić?
Wybór właściwych składników: Najlepsze masło orzechowe do użycia
Masło orzechowe. Chociaż naturalne masło orzechowe jest moim #1 wyborem do jedzenia i przekąsek, zawsze polecam używanie nienaturalnego masła orzechowego do pieczenia. (Możesz pamiętać, że czytałeś to z mojego przepisu na tradycyjne ciasteczka z masłem orzechowym recipe.) Ciasteczka zrobione z naturalnym masłem orzechowym są kruche i mają piaszczystą konsystencję. Do pieczenia polecam używać masła Jif lub Skippy. Możesz użyć kremowe lub chrupiąceale ja wolę kremowe masło orzechowe, ponieważ chrupiące może sprawić, że ciasteczka będą miały nieco suchy smak. Do tego przepisu będziesz potrzebować 1 filiżankę masła orzechowego.
Masło o temperaturze pokojowej. Jak moje podstawowe, miękkie ciasteczka z kawałkami czekoladypodstawą dzisiejszego przepisu na ciasteczka owsiane jest kremowe masło o temperaturze pokojowej, cukier granulowany i cukier brązowy. Nie można kremować masła i cukru razem, jeśli masło jest zbyt ciepłe lub zbyt zimne. (To zazwyczaj oznacza katastrofę dla twoich ciasteczek!). Masło o temperaturze pokojowej wynosi około 65°F (18°C). Jest chłodne i lekko twarde w dotyku, nie jest ciepłe ani śliskie. Zalecam odstawienie masła na blat na 1 godzinę przed rozpoczęciem przepisu, aby uzyskać idealną "temperaturę pokojową" masła. Jeśli nie masz godziny, oto mój trik jak szybko zmiękczyć masło. Do tego ciasta potrzebujesz 1 szklankę masła.
Ciasteczka z masłem orzechowym i płatkami owsianymi
Po przygotowaniu ciasta na ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym, schładzaj je przez 20 minut w lodówce. Po schłodzeniu, nadszedł czas na nabieranie ciasta i pieczenie ciasteczek. Na każde ciasteczko zużyjesz 2 łyżki ciasta. Ułóż kulki ciasta na blasze w odległości 3 cali od siebie. Te ciasteczka są duże, więc używam średniej łopatki do ciasteczek i przelewam ją ciastem (ponieważ średnia mieści tylko 1,5 łyżki stołowej).
Więcej szybkich przepisów na ciasteczka
- Ciasteczkowe kanapki z masłem orzechowym
- Mini ciasteczka z M&M
- Ciasteczka Nutella Chocolate Chip Cookies
- Gigantyczne ciasteczka czekoladowe
- Ciasteczka Brownie
Ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym Big Fat Oatmeal Chocolate Chip Cookies
★★★★★ 4,9 z 226 recenzji- Autor: Sally
- Prep Time: 40 minut
- Czas gotowania: 15 minut
- Całkowity czas: 1 godzina, 10 minut
- Wydajność: 32 ciasteczka
- Kategoria: Ciasteczka
- Metody: Pieczenie
- Kuchnia: Amerykańska
Opis
Ciasteczka z masłem orzechowym, płatkami owsianymi i czekoladą są łatwe, gęste i pełne masła orzechowego, płatków owsianych i wiórków czekoladowych, które zaspokoją Twoje ciasteczkowe pragnienia.
Składniki
- 1 i 1/2 szklanki (188g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1 łyżeczka sól
- 1 filiżanka (2 laski; 235g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
- 1 fil iżanka (200g) cukru granulowanego
- 1/2 filiżanki (100g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
- 2 duże jajka, w temperaturze pokojowej
- 1 fil iżanka (260g) kremowego masła orzechowego
- 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
- 2 filiżanki(180g) pełnoziarnistych płatków owsianych
- 2 i 1/2 szklanki(450g) półsłodkich wiórków czekoladowych, plus więcej na polewę, jeśli jest taka potrzeba
Instrukcje
- W średniej misce wymieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Odstawimy na bok.
- W dużej misce mikserem lub mikserem z łopatkami ubijemy masło na średnich obrotach do uzyskania gładkiej masy, około 1 minuty. Dodaj cukier granulowany i brązowy cukier i ubijaj na średnich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji, około 2 minut. Dodać jajka, masło orzechowe, wanilię i ubijać na wysokich obrotach do połączenia, około 1 minuty. Zeskrobać boki i dno miski i ubić ponownie, jeśli trzeba, aby połączyć.
- Dodaj suche składniki do mokrych składników i wymieszaj na niskich obrotach, aż do połączenia. Na niskich obrotach miksera dodać płatki owsiane. Gdy składniki się połączą, wsypać wiórki czekoladowe. Ciasto będzie gęste i klejące. Przykryć i schłodzić ciasto przez co najmniej 20 minut w lodówce (i do 4 dni). W przypadku chłodzenia dłuższego niż 1 godzina, pozostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut przed wałkowaniem i pieczeniem, ponieważ ciasto będzie dość twarde.
- Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia. Odłóż na bok.
- Nabieraj kulki z ciasta, 2 łyżki na jedno ciasteczko i układaj je w odległości 3 cali od siebie na blachach. Piecz przez 12-14 minut, aż lekko zbrązowieją na bokach. Środki będą wyglądały na bardzo miękkie.
- Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na blasze przez 5 minut, a następnie przenieś na drucianą półkę do całkowitego ostygnięcia. Kiedy ciasteczka są jeszcze ciepłe, lubię wcisnąć na wierzch kilka dodatkowych wiórków czekoladowych - to tylko dla wyglądu!
- Ciasteczka zachowują świeżość pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia.
Uwagi
- Instrukcja przygotowania: Możesz zrobić ciasto na ciasteczka i schłodzić je w lodówce do 4 dni. Pozwól, aby osiągnąć temperaturę pokojową, a następnie kontynuuj krok 4. Upieczone ciasteczka zamrażać dobrze do 3 miesięcy. Niewypieczone kulki z ciasta zamrażamy do 3 miesięcy. Zamrożone ciasteczka piecz przez dodatkową minutę, nie musisz ich rozmrażać. Kliknij tutaj, aby uzyskać moje wskazówki i porady dotyczące zamrażania ciasta na ciasteczka.
- Masło orzechowe: Użyj nie-naturalne masło orzechowe jak Jif kremowy lub Skippy kremowy. Nie sugeruję używania naturalnego stylu lub oleiste masło orzechowe jak zarówno produkować kruche, kruche, i piaszczyste ciasteczka smakowe. (Spróbuj tego bezmącznego ciasteczka owsianego z masłem orzechowym, jeśli chcesz użyć naturalnego!) Chrupiące masło orzechowe jest OK, ale uważam, że ciasteczka smakują z nim trochę sucho.
- Koniecznie sprawdź moje 5 najlepszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek, a to jest moje 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.
Powiązane przepisy
- Czekoladowe ciasteczka z masłem orzechowym
- Czekoladowe batoniki owsiane z masłem orzechowym i bananem
- Ciasteczka Snickers z masłem orzechowym
- Czekoladowe ciasteczka z masłem orzechowym
Komentarze (0)