Chlorofil w płynie – Zielona krew

Płynny chlorofil

Chlorofil w płynie to produkt, który oparty na opracowaniu noblistów Richarda Willstatter i Hansa Fisher. Żyjemy obecnie w takim środowisku, które jest mocno zanieczyszczone. Znajdujące się w środowisku substancje chemiczne jeszcze do niedawna były uważane za nieszkodliwe, okazały się bardzo niebezpieczne, często mają charakter rakotwórczy, uszkadzają system immunologiczny, działają negatywnie na gospodarkę hormonalną. Coraz częściej mamy również do czynienia z substancjami chemicznymi, które znajdują się w produktach spożywczych, lekarstwach czy zanieczyszczonym powietrzu czy powstających w wyniku różnorodnych procesów przemiany materii.

Według badań europejskich obecnie nawet do 30% wszystkich chorób występujących w miejscach pracy będzie wywołane przez substancje chemiczne. Udowodniono, że substancje te są odpowiedzialne coraz częściej za występujące alergie lub nowotwory złośliwe. Chlorofil w płynie będzie oferował naturalną ochronę przed niekorzystnym działaniem tych substancji.

Najważniejszym składnikiem produktu będzie chlorofil, zielony barwnik, który występuje w większości roślin. Jest jedyną materią, która znajduje się w przyrodzie i będzie magazynować światło słoneczne – światło życia dla wszystkich istnień. Co około 10 sekund w organizmie umierają miliony komórek, zastępowane są przez nowe, które będą pobierać pożywienie z produktów dostarczonych. Ubogie w światło pożywienie powoływać będzie do życia komórki, które nie mają odpowiedniego właściwego poziomu witalności, co w rezultacie wpływa na przyśpieszenie procesu starzenia oraz zwiększania zachorowalności, dlatego bardzo ważna będzie prowadzona dieta.

Równowaga kwasowo-zasadowa

Zbilansowana dieta

Zbyt duże spożywanie mięsa, nabiału cukru, słodyczy czy kawy i innych niezdrowych produktów będzie zakwaszać organizm i wpłynie na rozwój wielu chorób. Jeśli chcemy by zachowana była równowaga kwasowo – zasadowa na poziomie w okolicach 7,35 powinniśmy spożywać artykuły żywnościowe, które są bogate w zasady: warzywa, w pełni dojrzałe owoce, ziemniaki, sałatę liściastą, pędy, kiełki czy owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralną oraz herbatki ziołowe.

Pęd życia często nie da możliwości utrzymania zdrowej diety, dlatego by dbać o nasze zdrowie bardzo dobrze będzie suplementować się chlorofilem, który będzie równoważył zakwaszającą dietę. Naukowcy orzekli, że najbardziej korzystny dla naszego organizmu będzie chlorofil w płynie i do codziennej diety będziemy mogli go wprowadzić do codziennej diety.

Więcej na: www.duochlorofil.pl

O serwisie

Dzielimy się wiedzą związaną ze zdrowym stylem życia

Jak walczyć z zakwaszeniem organizmu?
Dlaczego warto sięgnąć po sok z aloesu?
Jakie produkty naturalne powinniśmy wprowadzić do codziennej diety?

Odpowiedź na te i inne pytania znajdziesz tylko u nas

 

Kontakt

kontakt@alesmaki.com.pl

Galeria