Post

Chlorofil – ukrywany fenomen zdrowia i eliksir młodości

Zielona moc chlorofilu

Większość ludzi czerpie przyjemność ze słońca. Jeśli regularnie będziemy przebywać w jego promieniach czujemy się lepiej i wyglądamy zdrowiej. Jednak niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że upłynnioną formą światła słonecznego będzie chlorofil. Jest on tak samo ważny jak promienie słoneczne. Życie nie będzie możliwe, jeśli nie ma słońca, nie powstanie również bez chlorofilu. To płynna energia słoneczna.

Regularne picie drinków z dodatkiem zielonego barwnika będzie dawać oliwkowy odcień skóry. Spożywanie go w dużych ilościach to jak kąpiel słoneczna dla naszych wewnętrznych organów. Jego cząsteczki są bardzo podobne do cząsteczek hemu, który znajduje się w ludzkiej krwi. Uzdrawia nasze narządy, oczyszcza je oraz niszczy również wielu wrogów z naszego wnętrza takich jak bakterie, grzyby, komórki rakowe oraz inne.

Chlorofil niezbędny jest dla ludzi, którzy:

- nie dostają odpowiedniej dawki światła słonecznego między innymi ze względu na ciągłą pracę w zamkniętych biurach

- ludziom przemęczonym i zestresowanym

Właściwości chlorofilu

Zielenina cechuje się dużą zawartością tlenu w chlorofilu oraz wieloma cennym składnikami odżywczymi i jest to zasadowe pożywienie, najbardziej zasadowe na świecie. Jeśli uzupełnimy swój pokarm o zielone koktajle zadbamy o zasadowe pH ciała i ogólnie o nasze zdrowie.

Składniki roślin

W liściach roślin pod wpływem światła dokonuje się proces fotosyntezy, w którym pochłaniany będzie dwutlenek węgla z powietrza. Chlorofil to zielony barwnik, który ściąga światło słoneczne i tworzy z niego energię chemiczną. W wyniku rozbicia cząsteczek wody oraz łączenia atomów wodoru i tlenu z węglem i tlenem powstają węglowodany. Wszystko to będzie się działo przy udziale chlorofilu.

Węglowodany to cukry roślinne i skrobie, niektóre z nich gromadzą się w korzeniach lub owocach i razem z witaminami, minerałami, enzymami czy tłuszczami oraz wodą są ważną częścią roślin. Chlorofil nazywany jest bardzo często krwią roślin, a jego cząsteczka jest praktycznie taka sama jak cząsteczka hemoglobiny. Dlatego właśnie można mówić o jego wielkim wpływie również na nasze zdrowie i warto go wprowadzić do swojej diety.